ZA PET DANA 31 film iz 14 država svijeta

Uz crveni tepih i projekciju filma 'Lijana' počeo 10. Omladinski Film Festival Sarajevo

Kultura 31.08.18, 23:08h

Uz crveni tepih i projekciju filma 'Lijana' počeo 10. Omladinski Film Festival Sarajevo
Upriličena je i ceremonija otvaranja Festivala, a crvenim tepihom su prošetale brojne ličnosti iz javnog i kulturnog života BiH i regije te ekipe filmova iz takmičarskog programa ovogodišnjeg Festivala



 

Deseti Omladinski filmski festival (OFF) Sarajevo otvoren je večeras projekcijom filma "Lijana", srbijanskog reditelja Ivana Đurovića, nakon čega je upriličeno druženje publike sa ekipom filma.  


Upriličena je i ceremonija otvaranja Festivala, a crvenim tepihom su prošetale brojne ličnosti iz javnog i kulturnog života BiH i regije te ekipe filmova iz takmičarskog programa ovogodišnjeg Festivala. 


Direktor Festivala Kenan Musić istakao je da je ovo najbolje festivalsko izdanje dosad te da će publika imati priliku u narednih pet dana pogledati sjajne filmove. Ovogodišnji Festival donosi 31 film iz 14 država svijeta. 


Počasni festivalski prstenovi ove godine za podršku razvoju Festivala dodijeljeni su ministru kulture i sporta KS Mirvadu Kuriću te kompaniji BH Telecom. 


Ministar Kurić je naglasio važnost Omladinskog film festivala te kako je bitno da ovakvim događajima prisustvuju i starije kolege iz filmske industrije i na taj način daju podršku ovom festivalu, saopćili su organizatori.


(FENA/ad) 

BLIN
KOMENTARI