VIDEO/ POPULARNI GLUMAC I TV VODITELJ U AKCIJI

Tarik Filipović bh. ženama poslao jako važnu poruku: Drage moje, najdraže dame, odvojite malo vremena da biste...

Hronika 30.08.18, 11:42h

Tarik Filipović bh. ženama poslao jako važnu poruku: Drage moje, najdraže dame, odvojite malo vremena da biste...
- Potrebno je odvojiti malo vremena za pregled, da bi se puno vremena živjelo u zdravlju, sa osmijehom na licu. Izaberite zdravlje - rekao je Tarik u video poruci koju je snimio za kampanju besplatnih mamografskih pregleda

 

Bosansko-hercegovački glumac i TV voditelj sa zagrebačkom adresom stanovanja Tarik Filipović priključio se zdravstvenim kampanjama Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica. 


Filipović podsjeća da je karcinom dojke kuga današnjeg vremena među ženskom populacijom. 


- Zato svim srcem podržavam akciju Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica. Potrebno je odvojiti malo vremena za pregled, da bi se puno vremena živjelo u zdravlju, sa osmijehom na licu. Izaberite zdravlje - rekao je Tarik u video poruci koju je snimio za kampanju besplatnih mamografskih pregleda. 

 


Kampanja Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica (INZ) provodi se sa partnerima, Zavodom zdravstvenog osiguranja i Ministarstvom zdravstva, te zdravstvenim ustanovama u Zeničko-dobojskom kantonu. 


Cilj akcije besplatnih mamografskih pregleda je da svaka žena starosti 50 ili više godina obavi u planiranom intervalu besplatan mamografski preventivni pregled. 


Iz INZ-a podsjećaju da je većina slučajeva razvijenih malignoma završi smrtnim ishodom, dok pregledima koji znače mogućnost otkrivanja u najranijoj fazi promjene dojke izlječenje je gotovo stopostotno, saopćeno je iz INZ-a.


(FENA/ad)

BLIN
KOMENTARI