NAŠI USPJESI/ KAD BIH PRODAJE ZNANJE I TEHNOLOGIJU

Otvorena fabrika peleta u Makedoniji koju je projektovala i izgradila firma iz BiH

Biznis Klub 28.08.18, 20:37h

Otvorena fabrika peleta u Makedoniji koju je projektovala i izgradila firma iz BiH
Vrijednost projekta je preko 3 miliona eura, a fabrika je uradjena po sistemu „ključ u ruke“ što znači da je fabrika projektovana i proizvedena u Bosni i Hercegovini, a potom instalirana u Republici Makedoniji. Poizvodnja peleta se odvija po najsavremenijoj tehnologiji koji stručnjaci iz „Kovana“ u Bosni i Hercegovini

 

Danas je u mjestu Ginovce, opština Rankovce, Republika Makedonija, svečano puštena u rad najsavremenija fabrika za proizvodnju peleta u ovom dijelu Evrope. Fabrika je otvorena i puštena u rad uz prisustvo brojnih zvaničnika, predstavnika vlasti, privrednika i predstavnika domaćeg preduzeća EKOLIFE d.o.o. Ginovce (Makedonija) kao investitora. Fabriku je otvorio makedonski ministar poljoprivrede Ljupčo Nikolovski.

 

Ovaj projekat predstavlja još jedan uspjeh bosanskohercegovačkog preduzeća Kovan MI d.o.o. iz Gračanice i njihovog brenda EKOLINE Kovan koje je izgradilo fabriku za potrebe makedonskog investitora.  Kovan MI d.o.o. Gračanica je vodeće preduzeće u oblasti izgradnje postrojenja za proizvodnju peleta i uredjaja za sagorijevanje peleta (kotlova na pelet) u BiH i čitavoj regiji.

 

20180828-151846

 

Vrijednost projekta je preko 3 miliona eura a fabrika je uradjena po sistemu „ključ u ruke“ što znači da je fabrika projektovana i  proizvedena u Bosni i Hercegovini, a potom instalirana u Republici Makedoniji.  Poizvodnja peleta se odvija po najsavremenijoj tehnologiji koji stručnjaci  iz „Kovana“ u Bosni i Hercegovini razvijaju već skoro dvije decenije.

 

Fabrika peleta EKOLIFE d.o.o. je jedina fabrika u Makedoniji koja ima ovu tehnologiju rada po strogim principima EN plus i DIN plus A1 kvaliteta.

 

20180828-151924

 

Kapacitet fabrike je 20.000 tona peleta na godinu.

 

(DEPO Portal/ak)

BLIN
KOMENTARI