Bio je navijač sarajevskog Željezičara

Na gradskom groblju Bare: Danas dženaza mladom Sarajliji koji je poginuo od udara groma u Hrvatskoj

Hronika 23.08.18, 10:09h

Na gradskom groblju Bare: Danas dženaza mladom Sarajliji koji je poginuo od udara groma u Hrvatskoj
Irem Karišik bio je i navijač sarajevskog Željezničara, a od njega su se oprostili njegovi drugovi s tribine "Manijaci" na zvaničnoj Facebook stranici

 

Dženaza 25-godišnjem Sarajliji Iremu Karišiku, koji je 19. avgusta stradao uslijed grmljavinskog nevremena koje je pogodilo područje Podstrane u Hrvatskoj, bit će obavljena danas u 14.30 sati na gradskom groblju Bare. 

 

Tevhid će se proučiti u 14.30 sati u kući žalosti.

 

Karišik je stradao od udara munje na plaži u Mutograsu, ispričali su svjedoci hrvatskim medijima.

 

- Munja je udarila u moru, čula sam krik i tada sam shvatila da se dogodila tragedija. Iako je cura bila do njega, ona nije stradala, i počela ga je izvlačiti iz mora. Spašavanju se odmah priključilo dosta ljudi, ali nažalost, nesretnom mladiću nije bilo spasa - kazala je mještanka Mutograsa.

 

Ovaj mladi Sarajlija završio je Farmaceutski fakultet i bio magistar farmacije. Radio je kao medicinski predstavnik za firmu Johnson and Johnson.

 

- Bio je perspektivan momak i dobar drug - kazali su njegovi prijatelji, koje je vijest o njegovoj preranoj smrti teško pogodila.

 

Irem Karišik bio je i navijač sarajevskog Željezničara, a od njega su se oprostili njegovi drugovi s tribine "Manijaci" na zvaničnoj Facebook stranici.

 

 

(Faktor, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

BLIN
KOMENTARI