ogorčena britanka tvrdi da je napadnuta u splitu

Studentica o ljetovanju iz pakla u Hrvatskoj: Razbili su mi glavu, slomili ruku, tijelo puno modrica...

Hronika 20.08.18, 10:06h

Studentica o ljetovanju iz pakla u Hrvatskoj: Razbili su mi glavu, slomili ruku, tijelo puno modrica...
Laura Denmar (26) zadobila je ozljede glave, slomljenu ruku i masnice po tijelu nakon što su nju i dečka napali u Splitu

 

Britanska studentica navodno je pretučena metalnom palicom dok je bila na odmoru u Hrvatskoj jer je odbila iskeširati dodatni novac za odmor u hostelu, ispričala je za Daily Mail. Laura Denmar (26) zadobila je ozljede glave, slomljenu ruku i masnice po tijelu nakon što su nju i dečka napali u Splitu. Portal je objavio fotografije ozljeda djevojke, među njima i ovu:

 

laura-denmar


U priči koju je britanski medij objavio na jednoj od glavih pozicija, do sukoba je navodno došlo kad je par odbio isplatiti vlasniku hostela, za koji sumnjaju da ne posluje sasvim legalno, ekstra troškove. Denmar je završila u Hitnoj gdje joj je pružena pomoć, a boravak u Hrvatskoj su skratili.

 

‘Sve je u redu, vratili smo se u Britaniju, ali bilo je grozno. Bilo je odmah jasno da cijeli posao nije legalan i da su sve unaprijed isplanirali. Sretni smo što smo pobjegli, ali želimo upozoriti druge prije nego što online rezerviraju smještaj’, rekla je Denmar Daily Mailu.

 


Laura je studentica drame, a u Hrvatskoj su bili prošli mjesec. S dečkom Jeremyjem Lafondom (39) rezervirala je smještaj u hostelu za 60 funti na noć (skoro 500 kuna). Međutim, kad su po dogovoru stigli u centar grada, uputili su ih u predgrađe.

 

‘Rekli su nam da u drugom hostelu moramo pokupiti ključeve i onda otići u stan. Kad smo stigli, odmah nam je bilo jasno da to nije skroz legalno. Imali su 30 kreveta i samo jednu kupaonicu, a nitko ništa nije kontrolirao. Nismo imali gdje drugdje spavati, a već smo platili pa smo odlučili ostati. Posljednji dan našeg boravka došla je čistačica i rekla da moramo odmah napustiti prostor ili nadoplatiti. Rekla sam joj da je to nerazumno i odbila dati novac, a ona nam je rekla da će zvati policiju ako ne odemo.

 

Znala sam da posao nije legalan pa sam joj rekla neka zove policiju. Umjesto toga ona je pozvala nekog muškarca za kojeg vjerujemo da je vlasnik. Odlučili smo otići čim prije, ali ona je zaključala vrata da ne možemo izaći dok on ne dođe. Kad je stigao, bio je s još jednim muškarcem. Pritisnuo je Jeremyja na zid, a žena je mene počela mlatiti metalnom šipkom. Bilo je grozno’, ispričala je Laura.

 

split-laura-denmar

 

Djevojka iz Cambridgea imala je veliku posjekotinu na glavi koju su morali šivati, slomljenu ruku i masnice po cijelom tijelu. Britanski mediji pišu da je dala izjavu hrvatskoj policiji te da je bila u kontaktu s Britanskim veleposlanstvom, a požalila se i na stranci preko koje je rezervirala hostel. Portal ne navodi ime spornog hostela.

 

Laura je početkom kolovoza, nakon napada, na Instagramu objavila fotografiju veselog društva u Splitu i napisala: 'Split, prije nego što su mi rasturili glavu!'

 

(Jutarnji.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI