FOTO/ Popularni pjevač u novoj ulozi

Amel Ćurić otkrio kako se snalazi u ulozi oca: Kanu je moje rame omiljeno mjesto za spavanje

Showbizz 20.08.18, 07:51h

Amel Ćurić otkrio kako se snalazi u ulozi oca: Kanu je moje rame omiljeno mjesto za spavanje
Uprkos nemirnom duhu i osjećaju da je još uvijek momak, a koji ga kaže, drži i sada kada je u braku, Amel odlično odgovara na sve obaveze koje svaki otac ima

 

Nakon što je prije nešto više od mjesec postao otac, Amel Ćurić odlično se snašao u novoj ulozi.

 

Iako se još kao osmogodišnji dječak počeo zanimati za sevdalinku i harmoniku, popularni pjevač muziku je pomjerio u drugi plan onog trenutka kada mu je supruga Sarajka Jelena Čabarkapa rodila sina Kana.

 

- Iako smo planirali proširenje porodice i od trenutka kada smo saznali da je Jelena trudna, pripremali se za ulogu roditelja, čovjek ustvari nikada nije dovoljno spreman za to. Relativno kasno sam se i oženio, u 37. godini, a sa 38 postao otac. Po mišljenu mojih roditelja trebao sam to puno ranije učiniti. Ali šta je, tu je. Zahvalan sam Bogu što nam je uslišio želju da postanemo roditelji, jer znamo koliko se parova bori da dožive taj najljepši trenutak u životu svakoga od nas. Posebno su sretni moji roditelji koji nisu mogli iščekati da dožive taj trenutak - govori Amel na početku razgovora za Coolstyle.

 

Uprkos nemirnom duhu i osjećaju da je još uvijek momak, a koji ga kaže, drži i sada kada je u braku, Amel odlično odgovara na sve obaveze koje svaki otac ima. Potvrdila je to i njegova supruga Jelena.

 

- U nekoliko dana naučio je sve što treba znati i sada mi je desna ruka. Uvijek je tu kad zatreba - kaže Jelena, magistrica poljoprivrede, ali i muzičarka, koja je svoju pjevačku karijeru gradila u popularnom showu “Zvijezda možeš biti ti,” a na jednom od nastupa i upoznala supruga.

 

Amel otkriva kako je Kan mirna beba, noću se kaže, ne budi često, osim kada je gladan.

 

- Nervozan je samo kad je gladan. Moja obaveza noću je da ga, nakon što jede, nosam na ramenu dok ne podrigne. To mu je najomiljenije mjesto za spavanje. Koliko traje sve zavisi, često bogami zna i potrajati. Naučio sam i promijeniti pelenu, ali to radim kada je Jelena zauzeta nekom drugom obavezom, a uglavnom ga kupamo zajedno - kaže Amel i dodaje da im oko Kana puno pomaže i punica - Jelenina mama.

 

Amel je ovih dana posebno sretan jer će sa suprugom i Kanom predstojeći Kurban-bajram provesti kod roditelja u Gračanici.

 

- Kan ide prvi put kod nane i dede. Oni su presretni i danima se pripremaju za dolazak unuka. Svi smo ustvari sretni zbog toga, jer bajramski praznici su vrijeme kada smo svi na okupu, družimo se uživamo, posjećujemo komšije, familiju, prijatelje, a i oni nama dolaze - objašnjava pjevač.

 

Otkrio je i kako je on izabrao ime sinu, a Jelena se složila s tim.

 

- To je ime koje mi se već jako dugo sviđa, Prvi put sam ga čuo prije desetak, 12 godina. Kan mi zvuči onako muški, kao neka enigma, posebno je, drugačije, a onda i ta asocijacija na Džingis-kana – osvajača, ljubitelja žena… Ime koje može biti naše, a opet zvuči svjetski - kaže Ćurić i dodaje da se već sa suprugom dogovorio kako će dati ime kćerki koju u budućnosti planiraju dobiti.

 

Više fotografija pogledajte OVDJE.

 

 

 

(Coolstyle, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

 

 

BLIN
KOMENTARI