hoće li se žaliti?

Muslimanski par nije se želio rukovati: Švicarci im odbili dati državljanstvo

Hronika 19.08.18, 10:54h

Muslimanski par nije se želio rukovati: Švicarci im odbili dati državljanstvo
Također, kada su im pitanja postavljale osobe suprotnog spola imali su problema s odgovaranjem, bilo im je to vrlo neugodno

 

MUSLIMANSKI par poslao je zahtjev za švicarskim državljanstvom koji se rješavao u Lausannei. No iz grada im je stigla odbijenica.

 

Kako The Guardian prenosi izjavu gradonačelnika Gregoirea Junoda, odbijeni su jer ne poštuju ravnopravnost spolova. Junod je kazao kako je gradska komisija par ispitala prije nekoliko mjeseci kako bi provjerila jesu li ispunili kriterije za dobivanje državljanstva. No kako stoji u odluci koja je javno objavljena, nisu se uspjeli u potpunosti integrirati.

 

Iako gradonačelnik nije želio objaviti sve detalje o paru i nije želio otkriti odakle dolaze niti njihov identitet, otkrio je kako se nisu željeli rukovati s osobama suprotnog spola. Također, kada su im pitanja postavljale osobe suprotnog spola imali su problema s odgovaranjem, bilo im je to vrlo neugodno.

 

Gradonačelnik Junod naveo je kako se u njihovom kantonu poštuje vjera i sadržana je u zakonima, ali i da vjerska praksa nije izvan zakona.

 

"Ustav i jednakost muškaraca i žena moraju nadjačati intoleranciju prema različitostima i fanatizmu", izjavio je dogradonačelnik Laussane.

 

Muslimanski par ima pravo na žalbu na tu odluku grada.

 

(Index, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI