FOTO&VIDEO/ Slučaj dobio novu dimenziju, sestra ne odustaje od potrage

'Ja ovog lika znam': Objavljen fotorobot Alena Bjeloševića, dječaka nestalog u Zenici prije 32 godine

Hronika 18.08.18, 18:41h

 'Ja ovog lika znam': Objavljen fotorobot Alena Bjeloševića, dječaka nestalog u Zenici prije 32 godine
Porodica nikad nije odustala od traženja Alena, a posebno nakon što su se pojavile spekulacije o postojanju navodnog svjedoka koji je rekao da je učestvovao u prebacivanju Alena iz tadašnje Jugoslavije u Italiju

 

Slučaj nestanka dječaka Alena Bjeloševića, koji se prije 32 godine dogodio u zeničkom naselju Bilmišće, dobio je novu dimenziju, nakon što su se u priču uključili stručnjaci za digitalnu forenziku Univerziteta Vitez u Travniku.

 

Napori koje porodica nestalog dječaka decenijama ulaže kako bi pronašli Alena, doveli su ih do doc. dr. Hadžiba Salkića, stručnjaka za digitalnu forenziku sa Univerziteta Vitez u Travniku, koji je uz pomoć savremene digitalno-forenzične nauke izradio fotorobot današnjeg mogućeg izgleda Alenovog lica, piše Faktor.ba.

 

Fotografiju je na svom Facebook profilu objavila Alenova sestra Lamija Bjelošević Ibranović.

 

- Godinama te zamišljam i sanjam... Zamišljam trenutak kada ću stati ispred tebe i reći ja sam sestra koju si tražio da ti mama rodi da je na leđima nosiš u obdanište. I kad sam sinoć dobila sliku prvi moj komentar je bio: "Ja ovog lika znam". Ovo je ogroman korak u mojoj potrazi za bratom koji je nestao 6. aprila 1986. godine ispred porodične kuće na Bilmišću. Ubijeđena sam da ćemo se naći, da će naredna fotografija koju ću objaviti biti naša zajednička - napisala je, između ostalog, Alenova sestra, te zahvalila svima koji joj pružaju podršku u potrazi za bratom.

 

 

Alen Bjelošević posljednji put viđen je 6. aprila 1986. godine oko 13 sati u blizini porodične kuće u naselju Bilmišće. Sa njim u društvu tada je bio njegov brat Adnan, koji je nakratko ušao u kuću.

 

Policijska istraga bazirala se na pretragu rijeke Bosne, koja protiče u blizini, te glavne saobraćajnice u naselju. Istražitelji mogućnost otmice nisu uzimali u obzir i pored toga što pretraga rijeke nije dala nikakve rezultate. Zanemarene su i tvrdnje komšija koje su kazale da je danima prije nestanka dječaka viđano vozilo koje nije pripadalo mještanima ovog naselja.

 

Porodica nikad nije odustala od traženja Alena, a posebno nakon što su se pojavile spekulacije o postojanju navodnog svjedoka koji je rekao da je učestvovao u prebacivanju Alena iz tadašnje Jugoslavije u Italiju.

 

(Faktor.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI