VIDEO/ Neobični stvor lokalcima utjerao jezu u kosti

More izbacilo ogromno dlakavo čudovište bez očiju, naučnici misle da znaju što je to

Hronika 16.08.18, 08:23h

More izbacilo ogromno dlakavo čudovište bez očiju, naučnici misle da znaju što je to
Truplo je isplivalo na obale sela Pakahachi, a jedna od svjedokinja, Svetlana Dyadenko, tvrdi da ju je najviše iznenadila činjenica da je obraslo krznom

 

Na istočnoj obali Rusije more je izbacilo neobično dlakavo čudovište koje je lokalne stanovnike ostavilo u šoku, piše Siberian Times.

 

Stvorenje ima dugačak rep i prekriveno je krznom, a navodno je veliko kao tri čovjeka i nema vidljivu glavu ni oči.

 

Lokalci nagađaju da se radi o nekoj izumrloj vrsti koja je zaostala u dubinama ili o lešu dlakavog mamuta koji je izronio nakon otapanja leda, no naučnici misle da se radi o dijelu kita.

 

 

Truplo je isplivalo na obale sela Pakahachi, a jedna od svjedokinja, Svetlana Dyadenko, tvrdi da ju je najviše iznenadila činjenica da je obraslo krznom.

 

"Radi li se o nekom drevnom stvorenju? Nadam se da će nam naučnici objasniti ovu enigmu. Izgleda poput dlakave hobotnice. Ovo djeluje kao krzno, ali je zapravo tubasto, kao da je obraslo s mnogo malih pipaka. Zbilja je čudno", rekla je ona.

 

"Mislim da se radi o dijelu kita. Pod utjecajem mora, vremena i raznih životinja kitovi često poprimaju bizarne oblike. Ovo je samo dio kita, ne cijeli kit", naglasio je ruski morski biolog Sergej Kornev.

 

(Index.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI