Snažno podrhtavanje tla i zgrada

Jak zemljotres pogodio Zenicu i uznemirio građane

Hronika 16.08.18, 07:53h

Jak zemljotres pogodio Zenicu i uznemirio građane
Zeničani su jučer osjetili snažno podrhtavanje tla i zgrada, zbog čega su neki i napustili svoje stanove, ali nema evidentiranih šteta

 

Zemljotres koji je Evropski mediteranski seizmički centar registrirao oko 22.06 sati na području Zenice, jačine 4,1 stepen po Richteru i s epicentrom u naselju Lokvine kod Zenice te na dubini oko 10 kilometara nije prouzročio veće materijalne štete, izjavio je sinoć za Fenu direktor Kantonalne uprave Civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona Džavid Aličić.

 

Zeničani su jučer osjetili snažno podrhtavanje tla i zgrada, zbog čega su neki i napustili svoje stanove, ali nema evidentiranih šteta.

 

- Osim uznemirenosti građana, nisu prijavljena nikakva oštećenja na stambenim i drugim objektima. Naravno, sada je noć pa nije moguće ni evidentirati eventualne štete, koje će, možda, građani prijaviti - rekao je Aličić.

 

Dodao je da su kontaktirali nadležne u Rudniku Zenica.

 

- Interesirali smo se da li je, eventualno, bilo kakvog zatrpavanja ili oštećenja kod njih, ali su nam kazali da nisu imali nikakvih šteta - rekao je direktor Kantonalne uprave Civilne zaštite ZDK-a.

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI