napet duel na grbavici

Spektakularan derbi na Grbavici završen bez pobjednika: Sarajevo i Željezničar izjednačili

Sport 15.08.18, 22:12h

Spektakularan derbi na Grbavici završen bez pobjednika: Sarajevo i Željezničar izjednačili
Susret je protekao u dinamičnoj i borbenoj igri, sa velikim brojem prilika na obje strane

    

Nogometaši Željezničara i Sarajeva odigrali su neriješeno 2:2 večeras na Grbavici, u derbi susretu petog kola Premijer lige BiH. 

 

Oba gola za Željezničar postigao je Dženan Zajmović u 21. i 73., dok su strijelci za Sarajevo bili Benjamin Tatar u 15. i Amar Rahmanović u 39. minuti. 

 

Susret je protekao u dinamičnoj i borbenoj igri, sa velikim brojem prilika na obje strane.  

 

Željezničar je na početku izvršio pritisak na gol, ali je odbrana Sarajeva odolila svim napadima.  

 

Prvu veliku priliku imalo je Sarajevo u 13. minuti preko Rahmanovića, koji je šutirao glavom sa nekoliko metara ali je Kjosevski odbranio. Dvije minute kasnije Sarajevo je povelo. Rahmanović je sa lijeve strane ubacio u šesnaesterac, Pavić je pokušao da izbije loptu glavom, ali je ona došla do Tatara koji sa desetak metara pogađa mrežu. 

 

Željezničar dolazi do izjednačenja u 21. minuti preko Zajmovića. Pavić je sa lijeve strane ubacio u kazneni prostor, a mladi napadač Željezničara oštrim udarcem po zemlji šalje loptu iza leđa Kovačevića. 

 

U 33. minuti i Krpić je zatresao mrežu, ali je pogodak poništen zbog zaleđa. 

 

Šest minuta kasnije Sarajevo dolazi do drugog gola. Hebibović je šutirao, Kjosevski odbranio a odbijenu loptu Rahmanović poslao u gol. 

 

U prvih petnaest minuta drugog poluvremena Sarajevo je moglo riješiti pitanje pobjednika, s obzirom na to da je tim s Koševa imao dvije povoljne prilike. Prvo je u 58. minuti Stanojević sa 25 metara pogodio prečku, a odbijenu loptu Ahmetović nije uspio poslati u gol. Dvije minute kasnije Vranješ je izgubio loptu koja je došla došla do Ahmetovića, napadač Sarajeva snažno šutira ali Kjosevski spašava gol. 

 

Uzvratio je Krpić u 63. minuti koji iz dobre pozicije glavom šutira pored gola.  

 

Deset minuta kasnije Željezničar ipak dolazi do izjednačenja. Blagojević je ubacio u šesnaesterac a Zajmović udarcem glavom lobuje Kovačevića. 

 

Posljednju priliku na utakmici imali su gosti u 87. minuti, nakon jednog kornera, ali Adukor nije uspio da ubaci loptu u prazan gol. 

 

(FENA/mr)

BLIN
KOMENTARI