U okviru Cinelink Industry Days SFF-a

Casting i talent agencija 'Zona' obilježila deset godina rada: Nakon 'Nemoguće misije' vrata su se sama počela otvarati....

Kultura 13.08.18, 19:41h

Casting i talent agencija 'Zona' obilježila deset godina rada: Nakon 'Nemoguće misije' vrata su se sama počela otvarati....
Gajević je kazala da je "SFF prirodan partner agencije "Zona"", dodajući da je ovo osma zabava na SFF-u što također upućuje na to koliko su povezani

 

Casting i talent agencija "Zona", koja u svijetu zastupa glumce iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Makedonije, Crne Gore, Slovenije, Bugarske, Rumunije, Turske, kao i Kazahstana, večeras je upriličila svečanost povodom deset godina postojanja.

 

Druženje sa glumcima upriličeno je u okviru Cinelink Industry Days Sarajevo Film Festivala (SFF), čime je "Zona" proslavila dugogodišnje partnerstvo sa Festivalom, te predstavila značajnije projekte na kojima su glumci radili ove godine.

 

Direktorica agencije "Zona" Anila Gajević izjavila je da uživa raditi sa glumcima i da je za nju to veoma kreativan i drag posao.

 

- Glumci vole svoj posao, vole da izlaze na castinge i da budu dio međunarodne scene - navela je Gajević.

 

Rad ove agencije među ostalim obilježili su naslovi poput Mission Impossibile: Ghost Protocol, Skyfall, Snowpiercer, November Man, Game of Trones, In Order of Dissapperance, Legends, Twice Born, Gomorrah, The Durrels.

 

-  'Nemoguća misija' je meni najdraži projekt jer je to prvi projekt koji je otvorio "Zonu" ka međunarodnom tržištu i naše glumce, nakon čega je uslijedilo dosta evropskih i svjetskih naslova – dodala je Gajević.  

 

Prema njenim riječima, "Zona" godišnje sarađuje sa sto do dvjesto glumaca iz cijele regije i šire, a što se tiče statista, što je poseban segment rada agencije, njih ima više od tri hiljade.

 

Gajević je kazala da je "SFF prirodan partner agencije "Zona"", dodajući da je ovo osma zabava na SFF-u što također upućuje na to koliko su povezani.

 

-  Meni je Festival veoma bitan zato što je to prilika da pokažemo gostima sve ono što smo uradili predhodne godine – istakla je Gajević.

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI