Započnite radnu sedmicu kako treba

Savjeti zlata vrijedni: Šta treba da uradite u nedjelju kako bi ponedjeljak bio podnošljiv?

Lifestyle 12.08.18, 17:54h

Savjeti zlata vrijedni: Šta treba da uradite u nedjelju kako bi ponedjeljak bio podnošljiv?
Usvojite nekoliko obrazaca koje ćete ponavljati nedjeljom, kako bi vam ponedjeljak tekao lagano i kako biste zadržali produktivnost

 

Teško je podnijeti ponedeljak. Taj dan znači kraj zabave i slobode koju pruža vikend.

 

Čak i kada volite svoj posao, uznemirava vas činjenica da morate ustati rano u ponedjeljak i vratite se rutini, a da ne pominjemo neorganizovanost koja ide poslije kratkog odmora.

 

Usvojite nekoliko obrazaca koje ćete ponavljati nedjeljom, kako bi vam ponedjeljak tekao lagano i kako biste zadržali produktivnost:

 

“Ukradite” jedan sat za organizaciju

 

Jedan sat posvetite tome da napravite listu zadataka, da organizujete svoje vrijeme i provjerite kalendar događaja, jer kako stručnjaci ističu, time ćete smanjiti nivo stresa i zabrinutosti narednih dana.

 

Ispunite tanjir zdravom hranom

 

Stručnjaci predlažu da ako u petak i subotu sebi “dozvolite” da se hranite nezdravo, da to ipak izbjegnete u nedjelju, jer će to voditi tromosti i stresu u ponedjeljak. U nedjelju unesite u organizam voće i povrće, a takođe se potrudite da alkohol zamijenite vodom.

 

Dajte “značenje” nedjelji

 

Većina nas voli taj dan da provede izležavajući se na kauču uz televiziju, ali pokušajte da unesete neke promjene, tako što ćete na primjer izaći u šetnju ili se vidjeti sa prijateljima.

 

Zabavljajte se na starinski način

 

Pozovite prijatelje i odigrajte partiju monopola ili neke društvene igre. Te igre stimulišu kreativno razmišljanje, podstiču jednokratne zadatke i poboljšavaju samopouzdanje, kažu stručnjaci. Poenta je da nedjeljom ne radite, ali iskoristite je da angažujete različite djelove mozga i to kroz zabavu.

 

Obezbijedite sebi kvalitetan san

 

Dobar noćni odmor u nedjelju je najbolji način da izbjegnete ludilo u ponedjeljak. Legnite ranije i zaista se odmorite.

 

 

 

(CdM, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

BLIN
KOMENTARI