Pogodio svih pet brojeva

Ovo je Bosanac koji je osvojio skoro 600 hiljada eura: Koliko sam listića već odigrao, te sam novce trebao davno dobiti

Hronika 11.08.18, 20:48h

Ovo je Bosanac koji je osvojio skoro 600 hiljada eura: Koliko sam listića već odigrao, te sam novce trebao davno dobiti
A da je upravo on dobio bogatstvo na lutriji brzo se pročulo po Vodicama. Od subotnjih ranojutarnjih sati Marjanović nije imao namjeru sakriti svoju veliku sreću, nego je saznanje da je dobitnik milionskog iznosa podijelio s mnogim prijateljima i poznanicima

  

Vodice su turistički grad sa oko devet hiljada stalnih stanovnika, a u kojemu trenutno ljetuje blizu 25 hiljada stranih i domaćih turista te vikendaša.

 

Danas ujutro glavna vijest koja se prepričavala u kafićima, trgovinama, na tržnici, na prepunim plažama bila je ona da je dobitak 32. kola Eurojackpota izvučenog u petak navečer u iznosu od vrtoglavih 4,295.479,70 kuna uplaćen u Vodicama. Brzo se saznalo da je dobitni listić uplaćen na prodajnom mjestu Tiska u Ulici Ćirila i Metoda 11, u sklopu supermarketa Tommy.

 

Srećković koji je iznenada postao milioner sa dobitkom od gotovo 600 hiljada eura, brzo se pročulo, zove se Josip Marjanović, prenosi Jutarnji.

 

Kompletna kombinacija nije pogođena, a Marjanović je na Eurojackpotu ostvario takozvani dobitak druge vrste pogodivši na svom listiću svih pet od 50 brojeva iz velikog bubnja i još jedan broj od deset iz manjega bubnja. Josip Marjanović od kraja 1992. godine živi u Vodicama, gdje se sa svojom širom porodicom doselio iz Travnika pogođenog ratnim vihorom.

 

A da je upravo on dobio bogatstvo na lutriji brzo se pročulo po Vodicama. Od subotnjih ranojutarnjih sati Marjanović nije imao namjeru sakriti svoju veliku sreću, nego je saznanje da je dobitnik milionskog iznosa podijelio s mnogim prijateljima i poznanicima. Marjanovića su novinari potražili u njegovom omiljenom kafiću Macarena u sklopu trgovačkog centra Tommy, gdje svakodnevno ispija kafu. Stalni gosti lokala rekli su da je bio te da je otišao u nabavku janjaca kako bi velikom feštom zbog dobitka počastio rodbinu i prijatelje.

 

Novinari Jutarnjeg su ga dobili na mobitel kasnije tokom dana.

 

- Evo mene na putu za Bosnu, idem u svoj rodni Travnik, da se malo odmorim - prve su riječi koje je uputio Josip.

 

- A što da vam kažem. Lutriju i raznorazne druge igre na sreću igram cijeli život, otkad znam za sebe. A Eurojackpot uplaćujem otkako je počeo u Hrvatskoj. Ma koliko sam ja tih listića odigrao, a joj, već sam davno trebao dobiti velike novce. Evo, ovaj put se napokon potrefilo, a iskreno da vam kažem, ovaj milijunski dobitak i nije me pretjerano uzbudio. Osjećam se sretno i zadovoljno - izustio je u jednom dahu Josip Marjanović.

 

- Na Eurojackpotu uvijek igram nekoliko listića - otkrio je i dodao kako svako kolo na svim listićima odigra potpuno različite brojeve u odnosu na prethodno kolo, a nikad istu kombinaciju.

 

- Evo mene natrag iz Bosne u Vodice već u ponedjeljak. Naći ćemo se, popiti kavu, možete me snimiti i napraviti razgovor za novine. U Vodice sam se doselio kao izbjeglica prije 25 godina iz Travnika, starog Travnika, a danas se osjećam Vodičaninom - završio je razgovor Josip Marjanović.

 

 

 

(Jutarnji, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

BLIN
KOMENTARI