VIDEO/ Zaustavljeni u italijanskim teritorijalnim vodama

Objavljen snimak spektakularne akcije u kojoj su uhapšeni Crnogorci sa 20 tona hašiša

Hronika 10.08.18, 14:16h

Objavljen snimak spektakularne akcije u kojoj su uhapšeni Crnogorci sa 20 tona hašiša
Uhapšeni Crnogorci su, sumnja se, hašiš ukrcali po dolasku u Maroko, a brod koji je za Libiju prevozio drogu zaustavljen je u italijanskim teritorijalnim vodama

 

Italijanska policija objavila je snimak međunarodne akcije u kojoj je na jednom brodu uhapšeno 11 Crnogoraca, koji su navodno pripadnici ozloglašenog Škaljarskog klana. U akciji je zaplijenjeno 20 tona hašiša,  čija je vrijednost procijenjena na oko 200 miliona eura.

 

Kako piše italijanski list, u akciji su uhapšeni: Marko Borozan, Uglješa Kovačević, Vladimir Živković, Srđan Matijević, Stanko Tomičić, Ljubomir Bakočević, Milan Kovačević, Dragoljub Mrgudović, Vladimir Lipovina, Božidar Barović i Velimir Latković.

 

Italijanski mediji pišu da je brod sa drogom plovio pod zastavom Paname.

 

Uhapšeni Crnogorci su, sumnja se, hašiš ukrcali po dolasku u Maroko, a brod koji je za Libiju prevozio drogu zaustavljen je u italijanskim teritorijalnim vodama.

 

- Prvo su otkrivene dvije tone hašiša, a daljim detaljnim pretresom broda koji je trajao nekoliko dana otkriveno je još 18 tona. Ukupno je zaplijenjeno 20 tona hašiša - istakao je Enis Baković, šef sektora Kriminalističke policije.

 

 

 

 

(Telegraf, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

BLIN
KOMENTARI