VIDEO/ Spasio ih vlasnik obližnje kafane

Odmor koji neće pamtiti po dobrom: U Hrvatskoj brutalno pretučeni navijači Porta

Hronika 10.08.18, 13:01h

Odmor koji neće pamtiti po dobrom: U Hrvatskoj brutalno pretučeni navijači Porta
Tukli su ih šakama i nogama iako im se oni uopće nisu suprotstavljali. Dok su ih napadači tukli, molili su ih da prestanu, da bi se tek na kraju suprotstavili brojnijim napadačima

 

Dvojicu navijača Porta koji ljetuju u Hvaru je na šetnici uz obalu napalo i pretuklo nekoliko njihovih sunarodnjaka, navijača najvećeg rivala Benfice. 

 

Dvojac je nosio dresove Porta i zato su ih navijači Benfice prepoznali. 

 

- U početku sam mislio da nas žele opljačkati jer smo nosili ruksake, ali tek kada su nas počeli vrijeđati, shvatili smo da su oni također Portugalci i da nas napadaju zato što navijamo za suparničke klubove. Pokušao sam ih urazumiti i reći im da sukob nema smisla, ali dobio sam šaku u glavu. Nastradao je i treći naš prijatelj, inače navijač lisabonskog Sportinga. Ali on nije imao obilježja svog kluba, tako da su njega napali jer su mislili da je također navijač Porta - izjavio je Rafael Barbosa, jedan od napadnutih, za portugalske medije. 

 

Kao što pokazuje snimka obližnje nadzorne kamere, napad nekolicine agresivnih navijača Benfice na miroljubivi trojac bio je brutalan. Tukli su ih šakama i nogama iako im se oni uopće nisu suprotstavljali. Dok su ih napadači tukli, molili su ih da prestanu, da bi se tek na kraju suprotstavili brojnijim napadačima. 

 

Napadnuti i vidljivo ozlijeđeni Barbosa, koji je pokazao masnicu ispod oka i iskidani dres, svjedoči da su se on i prijatelji jedva spasili još težih posljedica. 

 

- Nekako smo ih se uspjeli riješiti i potrčali smo dalje od njih. Ali oni su krenuli za nama pa smo se sklonili u obližnjem kafiću. Vlasnik nas je primio jer je vidio da smo napadnuti i tako nas spasio. Tamo smo bili još sat vremena, nakon čega su napadači otišli - kaže Barbosa.

 

Porto je reagirao osudom napada i poručio navijačima da će im u zamjenu za poderane dresove poslati nove. 

 

No Name Boys, navijači Benfice, u prijateljskim su odnosima s navijačima Hajduka, pripadnicima Torcide, i često jedni drugima dolaze u goste kada njihovi klubovi igraju važne utakmice. A Hajduk je jučer u Splitu igrao protiv Steaue prvu utakmicu trećeg pretkola Europa lige. 

 

 

 

 

(Index, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

BLIN
KOMENTARI