em naše, em kvalitetno

Pet razloga za kupovinu domaćih proizvoda

Biznis Klub 09.08.18, 12:36h

Pet razloga za kupovinu domaćih proizvoda
Odabirom artikala proizvedenih pod kapom domaćih brendova novac dugoročno ostaje u BiH, a efekti ulaganja u takvu kupovinu osjete se dugoročno u cijelom društvu

 

 

Kupovinom domaćih proizvoda pomažemo sebi, pravimo bolju budućnost našoj djeci, pomažemo jedni drugima i jačamo ekonomiju naše domovine Bosne i Hercegovine.


Odabirom artikala proizvedenih pod kapom domaćih brendova novac dugoročno ostaje u BiH, a efekti ulaganja u takvu kupovinu osjete se dugoročno u cijelom društvu.


Mnogo je razloga zbog kojih trebate birati domaće, a mi smo izdvojili pet:


1. Domaći proizvodi su nastali od plodova domaće privrede koja nudi kvalitetan i poznat sadržaj.
 

2. Hrana nastala u BiH je mnogo bolja za nas i naše zdravlje što potvrđuje kraće vrijeme potrebno za transport namirnica od proizvodne hale do trpeze.
 

3. Domaće kompanije zapošljavaju ljude iz Bosne i Hercegovine.


4.  Kupovina domaćih proizvoda je ulaganje u budućnost. Podržavajući lokalne privrednike osiguravate stabilnu budućnost novim generacijama.


5. Domaća privreda gradi zajednicu. Kupovina domaćih proizvoda izravno utječe na kvalitet zdravstvenog i obrazovnog sistema kao temeljnih institucija svake zajednice. Razvojem lokalne ekonomije i sistem zdravstva i obrazovanja ostvaruje velike benefite što je preduvijet njihovog kvaliteta.


Odličan primjer uspjeha domaće kompanije je Akova Group sa svojim brendom „Ovako“. Mesna Industrija Ovako je lider mesoprerađivačke industrije na bh. tržištu. Kompanija koja trenutno zapošljava 1000 radnika a samim tim obezbjeđuje i egzistenciju za cca 3000 članova njihovih porodica.


Ovako proizvodi su kvalitetni, proizvedeni po tradicionalnim recepturama na najsavremenijim mašinama i pod stalnim su nadzorom iskusnog tima stručnjaka te Federealne i Kantonalne inspekcije. Vrijeme transporta široke lepeze proizvoda je izuzetno skraćeno, a obavlja se sa najsavremenijim rashladnim vozilima.


Kupiti proizvedeno u BiH, kupiti kvalitetno, uživati u savršenim okusima, sve to dobijate kada se u marketima odlučite za neki od Ovako proizvoda. Tradicija, moderan način proizvodnje, tim domaćih stručnjaka i implementirani brojni certifikati o kvaliteti (HALAL I HACCP) garancija su da ćete jesti zdravo, kvaliteno i svježe.


Kupujmo domaće, kupujmo kvaliteno.


Sponzorisani tekst

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI