VIDEO/ Zgodan prijedlog

Kako na godišnji odmor s puno stvari: Uz pomoć ove tehnike spakujte sve što vam je potrebno

Auto & Dom 07.08.18, 20:39h

Kako na godišnji odmor s puno stvari: Uz pomoć ove tehnike spakujte sve što vam je potrebno
Većinu nas prati osjećaj da u autu nikad nemamo dovoljno mjesta. Zbog toga smo postali majstori prilagodbe: koferi su ustupili mjesto praktičnijim torbama, a putne hladnjake su istisnuli sveprisutni prodajni centri. Ipak, mjesta opet nema dovoljno

 

Odlazak na godišnji odmor za mnoge je stresan, a jedan od razloga je nedostatak prostora u prtljažniku vašeg automobila, jer biste ponijeli "pola kuće".

 

Iskustva govore da se posljednjih godina dosta toga promjenilo. Stvari nisu narasle, ali smo mi postali razmaženiji, pa su nam apetiti porasli u svakom pogledu. Do prije 30-ak godina četveročlane porodice na more su putovale u fići, a danas je situacija takva da i vozač jedva stane u kakav manji automobil.

 

Većinu nas prati osjećaj da u autu nikad nemamo dovoljno mjesta. Zbog toga smo postali majstori prilagodbe: koferi su ustupili mjesto praktičnijim torbama, a putne hladnjake su istisnuli sveprisutni prodajni centri. Ipak, mjesta opet nema dovoljno.

 

Ako ipak želite svoju tehniku usavršiti, zgodan prijedlog dolazi iz Seata. Oni su se udružili sa Aline Lau, prvim KonMari savjetnikom za Evropu. Radi se o metodu koji je osmilila Marie Kondo, a temelji se na nekoliko osnovnih pravila.

 

Osnovno je da se uzimaju samo neophodne stvari, a one se pakiraju nakon što se klasificiraju i pametno spakiraju. Radi li se o prodavanju magle ili pametnoj tehnici, prosudite nakon što pogledate video u prilogu.

 

 

 

(Index, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

BLIN
KOMENTARI