sarajevsko tužilaštvo

Vozač BMW-a optužen za nesreću u kojoj su stradale tri djevojke iz Hadžića

Hronika 07.08.18, 09:47h

Vozač BMW-a optužen za nesreću u kojoj su stradale tri djevojke iz Hadžića
Konačnu odluku će naknadno donijeti Kantonalni sud u Sarajevu kojem je i proslijeđena optužnica

 

Sarajevsko Tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Almira Ejubovića, vozača BWM-a koji je izazvao nesreću 29. juna ove godine na autoputu A-1 u kojoj su tragično stradale tri djevojke - piše Oslobodjenje


On se tereti za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog prometa sa smrtnom posljedicom za više osoba. Ejuboviću, koji se nalazi u Kazneno-popravnom zavodu u Mostaru, mjera pritvora ističe 10. jula ove godine, a Tužilaštvo je već, kako saznajemo, zatražilo produženje pritvora zbog opasnosti da bi puštanje na slobodu Ejubovića moglo doći do uznemirenja javnosti.



Konačnu odluku će naknadno donijeti Kantonalni sud u Sarajevu kojem je i proslijeđena optužnica.

 

Podsjećamo, u stravičnoj nesreći koju je izazvao Ejubović poginule su 17-godišnja Lejla Oruč, 16-godišnja Nađa Neradin i 18-godišnja Ajla Ibrica.

 

nada-lejla-ajla-butile-nesreca


Policijski uviđaj potvrdio je kako je Ejubović upravljao BMW-om koji nije bio registrovan, a na njemu su bile registarske tablice koje ne pripadaju tom automobilu.


On je, kako se navodi u optužnici, vozio brzinom od oko 166 kilometara na sat. U ovoj nesreći teške povrede zadobio je Ejubović, kao i Ajla Oruč, koja je danima bila u teškom stanju. Hapšenje Ejubovića je izvedeno odmah po njegovom puštanju iz bolnice.


(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI