nakon kratkotrajne blokade puteva

Demobilisani borci se razišli u Srebreniku i na Bijači, saobraćaj normaliziran

Hronika 06.08.18, 13:53h

Demobilisani borci se razišli u Srebreniku i na Bijači, saobraćaj normaliziran
Zbog protesta, bio je obustavljen saobraćaj na autoputu A-1 kod graničnog prijelaza Bijača, kao i na magistralnom putu M-1.8 Tuzla - Orašje u mjestu Srebrenik

 

Danas od 13 sati Federacija Bosne i Hercegovine bit će blokirana, najavili su bivši borci. 

 

Hamza Krkalić, demobilisani borac, istakao je danas kako su od 13 sati saobraćajnice u FBiH blokirane zbog toga što sutra neće biti održana sjednica parlamentarne Komsije za usaglašavanje teksta Zakona o pravima demobilisanih boraca.

 

- Molili smo Jasenka Tufekčića, potpredsjednika Doma naroda Parlamenta FBiH da sjednica bude održana sutra. Ne želimo više da nam se obećava. Želimo da se riješe naši problemi. Da je bilo iskrene namjere oni bi se riješili. Imam informaciju da će sjednica biti održana u četvratk. Ali, od danas je Federacija blokirana. Idemo na mjesta sa kojih smo počeli. Ovo će biti opomena da se ne igraju sa nama. Ne želimo više razvlačenja pameti - rekao je Krkalić.

 

 Zbog protesta, bio je obustavljen saobraćaj na autoputu A-1 kod graničnog prijelaza Bijača, kao i na magistralnom putu M-1.8 Tuzla - Orašje u mjestu Srebrenik. 

 

Naposljetku, demobilisani borci završili su mirno okupljanje u Srebreniku oko 14 sati, potvrđeno je za N1 iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

 

Kako je za N1 kazao Izudin Šarić, portparol MUP-a, protest je okončan.

 

''U 14 je okončan protest, borci su se razišli i saobraćaj je normalizovan'', kazao je Šarić.

 

Nakon okončanih protesta, u funkciji je i saobraćaj na autoputu A-1 kod graničnog prijelaza Bijača, saopćeno je iz BIHAMK-a.    

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

BLIN
KOMENTARI