FOTO/ Svako od njih obogatio Dubrovnik

Bosanci uspješni ugostitelji: Saznajte gdje Edin i Amra Džeko, Dino Merlin i Ivan Perišić jedu u Dubrovniku

Lifestyle 06.08.18, 11:25h

Bosanci uspješni ugostitelji: Saznajte gdje Edin i Amra Džeko, Dino Merlin i Ivan Perišić jedu u Dubrovniku
Alen Čelik, naše gore list, uspješni biznismen i suvlasnik pizzerije „Mamma Mia“ koja se nalazi u dubrovačkom naselju Lapad, omiljeni je ugostitelj u ovom popularnom hrvatskom turističkom gradu

 

Dubrovačka gastronomija zasnovana na jelima morske kuhinje jedinstvena je u svijetu, a dubrovački specijaliteti poput jastoga, stonskih kamenica, ribe i čuvenih šporkih makarula svima su omiljeni.

 

Dubrovnik je šarolik i gostoprimljiv grad, u kojem su sreću našli i dobro se snašli i mnogi Bosanci i Hercegovci. Svako od njih obogatio je Dubrovnik i dao mu nešto svoje, pa i kada je gastronomija u pitanju.

 

dubrovnik3

 

Tako je Dubrovnik postao i dom naše uspješne manekenke Sarah Čerkez. Naime, njen suprug Armin Hadžić Denza prošle godine je proširio biznis iz Sarajeva na Dubrovnik.  On je u ovom gradu otvorio street Wok Bar „SNOGU“, te domaćim i turistima pružio zadovoljstvo uživanja u egzotičnim okusima azijskih specijaliteta, ali i okusima tradicionalne bh. kuhinje- sarajevskom ćevapu, raznim čorbama, te kuhanim jelima sitni ćevap i hadžijski ćevap na sarajevski način.

 

dubrovnik6

 

Bračni par je zadovoljan svojim biznisom, a redovni gosti su im prijatelji Amra i Edin Džeko, kao i bivši kapiten Zmajeva Emir Spahić.

 

dubrovnik4

 

Alen Čelik, naše gore list, uspješni biznismen i suvlasnik pizzerije „Mamma Mia“ koja se nalazi u dubrovačkom naselju Lapad, omiljeni je ugostitelj u ovom popularnom hrvatskom turističkom gradu. U njegovoj pizzeriji jedu se najbolje pice u gradu, a česti gosti su mu hrvatski sportaši, ali i glumci i manekenke i druge poznate osobe iz kulturnog i javnog života.

 

dubrovnik5

 

Da se dobar glas daleko čuje potvrđuje i činjenica da i Sarajlije redovito ručaju i večeraju u pizzeriji „Mamma Mia“.  Alen je imao čast nedavno ugostiti i hrvatske nogometne reprezentativce Nikolu Kalinića i Ivana Perišića, te bh. nogometaša Edina Džeku.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

BLIN
KOMENTARI