ZA POLA SATA CIJELI ŽIVOT SE PREVRNUO

Majka je ostavila djecu u dvorištu 'na minut', kada je izašla, zatekla je prizor koji nijedan roditelj ne može da preživi

Hronika 06.08.18, 09:41h

Majka je ostavila djecu u dvorištu 'na minut', kada je izašla, zatekla je prizor koji nijedan roditelj ne može da preživi
Pomislite samo koliko puta vas djeca dozivaju, a vi odgovorite da dolazite za minut? Sve bih dala da mogu da vratim vrijeme i istrčim, ali prosto, milion puta dotad sam na njihova dozivanja odvraćala sa "Za minut"

 


Nismo javno ulazili u detalje Isline smrti iz više razloga. Glavni je taj da je to toliki šok za nas da nam je sve i dalje nestvarno. Međutim, shvatila sam da, ukoliko podijelim svoju priču, mogu da spasim neko drugo dijete, kaže majka Sonya Hawkins u ispovijesti o tome kako se njena kćerkica udavila, prenosi Blic.

 

Ovako glasi njena priča..


Nedjelja, 22. april, počela je kao normalan dan. Muž je izašao da pozavršava neke poslove, a ja sam bila kod kuće sa djecom koja su se igrala u dvorištu u bazenu. Isla NIJE bila u bazenu. NIKADA nije ulazila u bazen.


Ja sam trčkarala od dvorišta do kuće jer sam širila veš za sušenje. Naručila sam nam ručak, a onda odlučila da uđem i za Islu napravim i njene omiljene makarone sa sirom.


Znam da sam mužu poslala poruku u 13:04. U kući sam poslije toga bila možda dva minuta, kada je sin Finn došao i pitao me da izađem napolje.


- Hoću, za minut. Samo da završim ove makarone - rekla sam mu.


Nije djelovalo kao da je nešto hitno...nije shvatao ozbiljnost situacije.


Pomislite samo koliko puta vas djeca dozivaju, a vi odgovorite da dolazite za minut? Sve bih dala da mogu da vratim vrijeme i istrčim, ali prosto, milion puta dotad sam na njihova dozivanja odvraćala sa "Za minut".


Nekih minut ili dva kasnije, Finn je opet došao da me pozove da izađem. Izašla sam i zatekla Islu u bazenu, licem okrenutim nadole.


Izvukla sam je i odmah počela sa oživljavanjem. Počela je da povraća, pa sam izvela Hajmlihov manevar. U tom trenutku, shvatila sam da mi treba pomoć i počela sam da vrištim. Komšija je čuo, preskočio ogradu i zamijenio me u oživljavanju, dok sam ja utrčala unutra da pozovem Hitnu pomoć. Bilo je 13:09. Stigli su i odvezli je.


Pozvala sam Jaya i otišli smo u bolnicu. Sjedili smo ispred i slušali kako pokušavaju da je ožive, a onda i rečenicu:


"Vrijeme smrti: 13:38".

 

djevojcica-islin


Sve mi je bilo kao da sam u filmu, potpuno nerealno.


Prije 34 minuta Isla je bila živa, a sad je mrtva. Mora da se nekako okliznula, pala u nesvijest i pala u bazen. Imala je samo 12 kilograma. Ljekari su nam rekli da, ukoliko je bila u nesvijesti, mogla je da se udavi za manje od 30 sekundi.


Čitate o takvim užasnim slučajevima, gledate ih u vijestima, ali uvijek mislite da se to dešava nekom drugom.


Međutim, može da se desi svakome, za par sekundi. Nikad ne ostavljajte djecu samu pored bazena. Ne idite u toalet, ne pravite sladolede, ne pravite sendviče misleći da ulazite u kuću samo na minut.


Ja nikad nisam brinula jer Isla nikad nije ulazila u bazen. A da li ste znali da se zapravo najveći broj davljenja odigrava dok dijete NE PLIVA?


Dan prije nego što je umrla, zamolila me je da joj stavim malo šminke. Bila je presretna, a ja sad plačem nad ovom slikom jer više nikada neću moći da je mackam šminkom. Nema više Isle i nema cijele jedne budućnosti koju sam izmaštala.

 

 

(Blic/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

BLIN
KOMENTARI