BURNE REAKCIJE NAKON PROVOKACIJE IZ SRBIJE

Hrvatski ministri poručili Vučiću: Poredi nas sa Hitlerovom Njemačkom! Pa nismo mi rat počeli, ali se jesmo odbranili!

Front 05.08.18, 13:58h

Hrvatski ministri poručili Vučiću: Poredi nas sa Hitlerovom Njemačkom! Pa nismo mi rat počeli, ali se jesmo odbranili!
Ministar uprave u Vladi Republike Hrvatske Lovro Kuščević poručio je da je Domovinski rat bio pravedni obrambeni rat na kojem je stvorena Republika Hrvatska i da se svi moraju pomiriti s time

 

Ministri u Vladi Republike Hrvatske Lovro Kuščević, Damir Krstičević i Tomo Medved odbacili su izjavu srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića koji je usporedio Hrvatsku s Hitlrovom Njemačkom, istaknuvši da je Oluja bila kruna pravednog i obrambenog rata te da se mora suočiti s povijesnom činjenicom da je velikosprska agresija uz pomoć jugoslavenske armije izvršila agresiju na Hrvatsku, prenosi Hina. 

 

Ministar uprave u Vladi Republike Hrvatske  Lovro Kuščević poručio je da je Domovinski rat bio pravedni obrambeni rat na kojem je stvorena Republika Hrvatska i da se svi moraju pomiriti s time.

 

- To je jedan od preduvjeta za nastavak bolje suradnje - rekao je Kuščević. 

 

Komentirajući nazočnost predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca na današnjoj obljetnici, Kuščević je rekao kako se iskreno nada da će i Pupovac i svi ostali shvatiti veličinu ovog današnjeg dana. 

 

Ministar obrane Republike Hrvatske Damir Krstičević naglasio je da "mi rat nismo započeli, mi smo se branili i kasnije oslobodili Hrvatsku, stvorili vojsku i policiju koja je bila u stanju izvesti tako jaku 'Oluju'". 

 

- Vidimo da je Oluja kruna svih pobjeda u Domovisnkom ratu, Oluja je simbol vojničkog uspjeha i junaštva i Domovinski rat je nešto je najbolje, ujedinio nas je i pokazao da kad smo zajedno, kad imamo zajednički cilj, nema toga što ne možemo napraviti - rekao je Krstičević.  

 

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved rekao je za Vučićevu izjavu kao i slične kritike proteklih godina da je "to već nažalost praksa od njih". 

 

- Činjenica je da će se oni morati suočiti s povijesnim činjenicama da je veliokosrpska politika uz pomoć jugoslavenske armije izvršila agresiju na Republiku Hrvatsku, koja je imala potpuno legitimno pravo provesti sve svoje oslobodilačke operacije kao i Oluju kao krunu svih bitaka - rekao je Medved. 

 

Vučić je u subotu, uz niz optužbi na račun Hrvatske, Domovinskog rata i Oluje, izjavio i kako je "Hitler htio svijet bez Židova, Hrvatska je željela Hrvatsku bez Srba". Oluju je nazvao pogromom motiviranim mržnjom prema Srbima te je rekao da jaka Srbija neće više nikada dopustiti nikakve Oluje. 

 

(FENA/ad) 

BLIN
KOMENTARI