DEPO TV/ PRIČA ZA NASLOVNU STRANU

Dan kada su Halid i "Helem nejse" ujedinili bosanski folk i rep

Nedjeljni magazin 01.08.18, 20:20h

 Dan kada su Halid i
Ekskluzivna video prlča DEPO TV-a sa spektakularnog koncerta Halida Bešlića i grupe Helem Nejse u Gračanici

 

Malo je koji muzičko - zabavni događaj u Gračanici izazvao toliki interes u ovome gradu i okolini, kao zajednički nastup u Hali Fering Halida Bešlića i grupe "Helem nejse


Legenda narodne muzike i bh. estrade Halid Bešlić i mlada sarajevska rep grupa „Helem Nejse“ održali su prošlog vikenda fantastičan koncert u Gračanici.

 

 

Koncert su zajednički organizovali Sarajevodisk i Općina Gračanica, a snažno i složno je podržan od mnogobrojnih privatnih firmi, koje su potpomogle da ovaj koncert bude istinski narodni dernek u ovome gradu. Organizatori su se potrudili da i u produkcijskom smislu publici osiguraju vrhunski muzički i vizuelno-scenski doživljaj. 

 

Hala Fering, u kojoj se održao koncert, za ovu priliku je bila specijalno preuređena u koncertnu dvoranu sa najmodernijim razglasom i rasvjetom, LED ekranima i specijalnim efektima.

 
Ovaj muzički događaj za Gračanicu ima i dodatni, poseban značaj. Naime, u prostorima nekadašnjeg privrednog giganta, Feringa, u aprilu ove godine organizovan je prvi put tradicionalni sajam privrede, dok sa ovim koncertom Hala Fering dobiva još jednu značajnu ulogu: mjesto susreta kulture i muzike nadaleko poznatoj gračaničkoj privredi. Time ovaj prostor, osim proizvodnih kapaciteta, koji su još u funkciji, postaje i moderno, multifunkcionalno sajmište i prostor za razvoj kreativne industrije u ovom gradu i kraju.  


Specijalni TV prilog realizirala je ekipa DEPO TV; pogledajte sami kako je bilo na koncertu koji je na jednom mjestu spojio bosanski folk i rep.

 

(DEPO Portal/ms)

BLIN
KOMENTARI