Prekinula šutnju nakon više od 30 godina od misteriozne smrti

Sestra slavne Natalie Wood napokon ispričala šta se desilo: 'Namamili su je u hotel, a potom silovali satima...'

Nedjeljni magazin 28.07.18, 11:29h

Sestra slavne Natalie Wood napokon ispričala šta se desilo: 'Namamili su je u hotel, a potom silovali satima...'
Natalie je prolazila kroz tu užasnu situaciju, a tako je bila mlada. Naravno da nije željela da studio zna da se to dogodilo. Nikada ništa nije rekla vlastima niti bilo kome, istakla je Lana

 

Više od 30 godina je prošlo od misteriozne smrti američke glumice Natalie Wood, a njena sestra Lana riješila je da prekine tišinu pričom o silovanju koje se navodno desilo kada je ona imala 16 godina.

 

U drugom dijelu emisije "Fatal Voyage: The mysterious death od Natalie Wood" 72-godišnja Lana kazala je da su godinama kružili tračevi o ovom događaju, a da je tek sada skupila hrabrost da otkrije istinu upravo zahvaljujući pokretu "Me too" (I ja).  

 

Lana je u ekskluzivnom intervjuu otkrila informacije o Natalinom životu spominjući da su određeni ljudi iz Hollywooda pratili njen uspjeh od djeteta do legendarne zvijezde. Lana navodi da je silovanje u poznatom kalifornijskom hotelu samo jedan u nizu mračnih događaja koji su prethodili njenoj smrti 1981. godine.

 

Lana, koja je imala osam godina kada je Natalie bila silovana, ispričala je timu istraživačkih novinara koji rade u produkciji ove emisije šta se zaista desilo tog dana.

 

- Natalie smo dovezli do hotela "Chateu Marmont" i moja majka i ja smo satima sjedile u automobilu, toliko dugo da sam ja u jednom trenutku zaspala. To je bio intervju kada je Natalie silovana. Zaspala sam na zadnjem sjedištu i samo se sjećam da to nije bila sretna vožnja kući. U pozadini sam čula da Natalie i moja majka pričaju tiho.

 

Mnogo, mnogo godina kasnije Natalie je samo nagovještavala da se u prošlosti desilo nešto jako loše i uznemirujuće u njenom životu i na neki način je okrivila svoju majku zbog toga što je previše "gurala" u Hollywood želeći da ona dobije što više uloga.

 

- Natalie je prolazila kroz tu užasnu situaciju, a tako je bila mlada. Naravno da nije željela da studio zna da se to dogodilo. Nikada ništa nije rekla vlastima niti bilo kome - istakla je Lana.  

 

Javnost je dugo špekulirala o počiniocu silovanja, a smatra se da ju je namamio glumac ili reditelj, neko ko bi ambicioznoj glumici mogao da ponudi veliku ulogu.

 

(B92, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI