LUDILO VEČERAS U GRAČANICI

Muzičko-privredna saradnja Halida Bešlića i gračaničkih biznismena: Sve spremno za istinski narodni dernek

Zabava 27.07.18, 12:02h

Muzičko-privredna saradnja Halida Bešlića i gračaničkih biznismena: Sve spremno za istinski narodni dernek
Koncert, koji zajednički organizuje Sarjaevodisk i Općina Gračanica, snažno i složno je podržan od mnogobrojnih privatnih firmi, koje su kupovinom karata uveliko potpomogle da ovaj koncert bude istinski narodni dernek

  


Malo koji muzičko - zabavni događaj u Gračanici izazvao toliki interes u ovome gradu i okolini, kao večerašnji zajednički nastup u Hali Fering Halida Bešlića i grupe "Helem nejse". Već sada se može reći da će biti oboreni svi rekordi posjećenosti, za ovu vrstu komercijalno-zabavnog sadržaja u ovome gradu. 


Koncert, koji zajednički organizuje Sarjaevodisk i Općina Gračanica, snažno i složno je podržan od mnogobrojnih privatnih firmi, koje su kupovinom karata uveliko potpomogle da ovaj koncert bude istinski narodni dernek. Organizatori su se potrudili da i u produkcijskom smislu publici osiguraju vrhunski muzički i vizuelno-scenski doživljaj. 


Hala Fering, u kojoj će se održati koncert, će za tu priliku biti specijalno preuređena u koncertnu dvoranu sa najmodernijim razglasom i rasvjetom, LED ekranima i specijalnim efektima. Da se zaista radi o vrhunskoj tehničkoj i produkcijskoj opremi za ovu vrstu događaja, dovoljno je reći da se ona koristila za velike muzičke spektakle poput koncerta koji je održao Đorđe Balašević, kao i za potrebe koncerata na novosadskom Exitu. 


Ovaj muzički događaj za Gračanicu ima i dodatni, poseban značaj. Naime, u prostorima nekadašnjeg privrednog giganta, Feringa, u aprilu ove godine organizovan je prvi put tradicionalni sajam privrede, dok sa ovim koncertom Hala Fering dobiva još jednu značajnu ulogu: mjesto susreta kulture i muzike nadaleko poznatoj gračaničkoj privredi. Time ovaj prostor, osim proizvodnih kapaciteta, koji su još u funkciji, postaje i moderno, multifunkcionalno sajmište i prostor za razvoj kreativne industrije u ovom gradu i kraju.  


Ovo je bio i ključni razlog zašto je veliki i legendarni Halid Bešlić podržao ovaj događaj. O tome on kaže: 


- Gračanica je za mene kao da sam se tu rodio. Osjećam Gračanlije kao ljude koje mnogo poštujem, vrijedne ljude, koji su pokazali da se u Bosni može napraviti ono što treba. Gračanica treba da bude primjer cijeloj Bosni. Moji prijatelji koji se tamo bave Sajmom privrede, taj prostor koji su odredili za Sajam žele da, na čelu sa Općinom Gračanica, pretvore u prostor i za sajmište, ali i druge kulturne, zabavne i sportske događaje. Sa mnom su razgovarali u vezi sa svim tim, zbog čega smo i došli do ideje da napravimo taj koncert. Uglavnom, ja sam to rado prihvatio. Jednostavno ekipa koja radi na tome, na čelu sa timom Sarajevodiska u saradnji sa Općinom Gračanica i mnogobrojnim partnerima, je napravila dobru atmosferu. Čujem da vlada veliki interes, a mi ćemo zajedno sa grupom “Helem nejse” i  gradskim horom “Arabeske” učiniti sve da publici ponudimo jedan kvalitetan muzički događaj.  


Koncert počinje večeras u 20:00 sati u Hali Fering, koja se nalazi na ulazu u Gračanicu pored magistralne ceste Doboj – Tuzla.  

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 

BLIN
KOMENTARI