Potez bivšeg saradnika opisao kao razočarenje i izdaju

Macron u centru skandala: 'Tjelohranitelj mi nije ljubavnik, nisam mu dao šifre za nuklearne bombe'

Front 26.07.18, 11:18h

Macron u centru skandala: 'Tjelohranitelj mi nije ljubavnik, nisam mu dao šifre za nuklearne bombe'
Nije ovo prvi put da Macron mora opovrgavati gay aferu. Povezivali su ga i s direktorom francuskog radija Mathieuom Galetom (41). Čak se pričalo i da mu je Macron osobno "sredio" smjenu...

 

Francuski predsjednik Emmanuel Macron posljednjih se dana bavi demantiranjem medijskih napisa da mu je bivši tjelohranitelj Alexandre Benalla (26) bio i ljubavnik te da mu je dao kodove za francuske nuklearne bombe. 

 

U centar skandala Benalla je došao nakon što je iscurio video koji prikazuje njega kako s policijskom kacigom na glavi, u vrijeme dok nije bio u službi, tuče demonstranta i vuče ženu 1. maja u Parizu. 

 

Uhapsili su ga i protiv njega pokrenuli istragu, a Macron je potez bivšeg suradnika opisao kao veliko razočarenje i izdaju. 

 

- Alexander nije moj ljubavnik i nikad nije imao pristup nuklearnim kodovima, naglasio je Macron.

 

Nije ovo prvi put da Macron mora opovrgavati gay aferu. Povezivali su ga i s direktorom francuskog radija Mathieuom Galetom (41). Čak se pričalo i da mu je Macron osobno "sredio" smjenu s te pozicije kako bi ušutkao glasine o njihovoj vezi. 

 

Macron je razočaran medijskim pokrivanjem afere oko tjelohranitelja i kaže da današnji mediji više ne tragaju za istinom. 

 

- I uzorna Republika može pogriješiti. Ako žele krivca, ja sam taj, i samo ja. Ja sam dao povjerenje Alexandreu Benalli. Ja sam potvrdio kaznu. Niko u mom uredu nije bio izuzet od zakona Republike. Nikada, istaknuo je Macron. 

 

Kritičari smatraju da je Macronov ured propustio odgovarajuće kazniti Benallu ili ga promptno predati pravosuđu te ističu da to pokazuje koliko se Macron udaljio od običnih ljudi otkako je prije 14 mjeseci preuzeo dužnost.

 

Benalla je, osim što ga je čuvao po službenoj dužnosti, s Macronom skijao i vozio bicikl. Macron (41) posljednjih 11 godina u braku je s 24 godine starijom Brigitte

 

(24sata.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI