Širi se domaći trgovinski lanac

'Robot' gradi 30 novih tržnih centara, u svakom će raditi po 60 ljudi

Biznis Klub 26.07.18, 08:55h

'Robot' gradi 30 novih tržnih centara, u svakom će raditi po 60 ljudi
Robot je najavio da će u naredne tri godine otvoriti između 20 i 30 novih centara, zavisno od lokacija koje budu dobili. Osim Banovića i Breze, početkom ove godine su najavili gradnju i u Novom Travniku

 

Domaći trgovinski lanac Robot započeo je provođenje svoje namjere otvaranja 30 novih tržnih centara širom BiH, koja je najavljena početkom ove godine, piše BiznisInfo


U petak 27. jula kompanija planira svečano otvaranje svog novog tržišnog centra u Banovićima. To je do sada najveći prodajni objekat u ovom gradu sa površinom od oko 3.700 m2.

 

Robot planira zaposliti oko 60 ljudi u ovom trgovačkom centru, a investicija je vrijedna oko 5 miliona KM, navodi se na internet stranici opštine Banovići. Ovo će biti Robotov 27. objekat.

 

Osim toga, “Robot“ je počeo gradnju tržnog centra u Brezi.  

 

Objekt se gradi na zemljištu površine 4.670 metara kvadratnih, a zatvoreni poslovni prostor bit će na površini od 2.570 metara kvadratnih. 

 

Prema riječima načelnika općine Breza Muniba Zaimovića, Općina Breza je prodajom zemlje od 4.670 metara kvadratnih i izdavanjem dozvole ostvarila značajan finansijski pomak.

 

– Prema onome što znam, bit će potrebno 60 radnika s područja općine Breza – kazao je načelnik Zaimović.

 

Rok za izgradnju je tržnog centra je šest mjeseci, a investicija košta oko pet miliona KM, navodi se na stranici opštine Breza.

 

Kako smo ranije pisali, Robot je najavio da će u naredne tri godine otvoriti između 20 i 30 novih centara, zavisno od lokacija koje budu dobili. Osim Banovića i Breze, početkom ove godine su najavili gradnju i u Novom Travniku.

 

U svakom novom centru planirano je zapošljavanje između 50 i 60 radnika.

 

(Biznisinfo.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

 

BLIN
KOMENTARI