Zbog nezadovoljstva u rješavanju migrantske krize

Danas u Sarajevu protest načelnika i vijećnika USK: Mektić i Zvizdić ih izignorisali, Abdića nisu ni zvali

Front 26.07.18, 07:54h

Danas u Sarajevu protest načelnika i vijećnika USK: Mektić i Zvizdić ih izignorisali, Abdića nisu ni zvali
Dolazi nas 50. Nismo htjeli da pozivamo više građana. Namjera nam je da to prođe mirno i dostojanstveno, da pozovemo da se problem riješi, pojasnio je gradonačelnik Bihaća

 

U Sarajevu će se danas pred zgradom Institucija Bosne i Hercegovine održati mirni protest načelnika i vijećnika Unsko-sanskog kantona.

 

Protesti su najavljeni zbog njihovog nezadovoljstva u rješavanju migrantske krize, kojom je ovaj dio Bosne i Hercegovine najviše pogođen. 

 

Kako je jučer za N1 potvrdio gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić - doći će ukupno 50 načelnika i vijećnika iz ovog bh. kantona. 

 

"Dolazi nas 50. Nismo htjeli da pozivamo više građana. Namjera nam je da to prođe mirno i dostojanstveno, da pozovemo da se problem riješi", pojasnio je Fazlić. 

 

Fazlić je kazao da su poslali zahtjev ministru sigurnosti BiH Draganu Mektiću i predsjedavajućem Vijeća ministara BiH Denisu Zvizdiću da ih prime, ali odgovor nisu dobili.

 

Fazlić je za N1 kazao da načelnika Velike Kladuše Fikreta Abdića nisu pozvali na skup, dok je načelnik Sanskog Mosta Faris Hasanbegović na godišnjem odmoru te neće doći u Sarajevo na najavljeni protest.

 

Protest je najavljen za 11 sati.

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI