razgovori o bih

Dragan Čović u Zagrebu se sastao s hrvatskom predsjednicom

Front 25.07.18, 17:33h

Dragan Čović u Zagrebu se sastao s hrvatskom predsjednicom
Čović je istaknuo da će u poslijeizbornom razdoblju upravo najvažnije biti očuvati stabilnost, kako bi se što brže i bez velikih prepreka formirala vlast, priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH

 


 

Hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović sastao se u Zagrebu s predsjednicom Republike Hrvatske Kolindom Grabar-Kitarović


Čović je na početku susreta informirao hrvatsku predsjednicu o trenutačnoj političkoj situaciji u BiH, kao i o europskoj perspektivi BiH. 


Kazao je kako će Hrvati BiH, unatoč tome što Izborni zakon nije promijenjen, nastaviti inzistirati na poštivanju ustavnog principa legitimnog predstavljanja na svim administrativno-političkim razinama u BiH. Istaknuo je također da će u poslijeizbornom razdoblju upravo najvažnije biti očuvati stabilnost, kako bi se što brže i bez velikih prepreka formirala vlast, priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH. 


Također je upoznao predsjednicu Republike Hrvatske s inicijativom Predsjedništva BiH za skorim organiziranjem okruglog stola o ciljevima održivog razvoja UN Agende 2030 s predsjednicima susjednih zemalja - Republike Hrvatske, Republike Srbije i Crne Gore, koji su također potpisnici Agende 2030, što će poslužiti kao dodatni poticaj regionalnom približavanju i suradnji. Agendu 2030 Bosna i Hercegovina je, kao međunarodnu obvezu, preuzela 2015. godine. 


Na kraju susreta, Grabar-Kitarović je kazala kako će Republika Hrvatska nastaviti pružati svoju punu i nedvojbenu potporu unutarnjem razvoju BiH, kao i napretku prema članstvu u Europskoj uniji i punoj aktivaciji MAP-a. 

 

(FENA/ad)

BLIN
KOMENTARI