oporavak nakon kome

Ajla Oruč otpuštena na kućno liječenje, otac kaže: Dobro je, hvala Bogu, ali nije u dobrom psihičkom stanju...

Hronika 22.07.18, 12:03h

Ajla Oruč otpuštena na kućno liječenje, otac kaže: Dobro je, hvala Bogu, ali nije u dobrom psihičkom stanju...
Nesretna djevojka bila je u komi, iz koje se probudila prije osam dana. Nakon nesreće je operisana, stavljen joj je fiksator u nogu, a zadobila je i povrede ruke te karlice


Ajla Oruč, sestra 17-godišnje Lejle koja je izgubila život nakon stravične saobraćajne nesreće na autoputu A-1 u Butilama kod Sarajeva, nakon što je 21 dan provela u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS), otpuštena je na kućno liječenje, saznaje “Avaz”.  

 

Lijepu vijest da je Ajla bolnički krevet zamijenila toplinom doma potvrdio je za Avaz i Ajlin otac Vahidin Oruč.


 
- Kod kuće je, dobro je, hvala Bogu. No, nije u dobrom psihičkom stanju – kratko nam je rekao Vahidin Oruč.

 

Nesretna djevojka bila je u komi, iz koje se probudila prije osam dana. Nakon nesreće je operisana, stavljen joj je fiksator u nogu, a zadobila je i povrede ruke te karlice.

 

Do nesreće je došlo 29. juna, kad je Almir Ejubović (20) izgubio kontrolu nad BMW-om X5 te se velikom brzinom zakucao u metalni stub. Od siline udara, terenac se skoro prepolovio. Tom prilikom su poginule tri djevojke - Ajla Ibrica (18), Nađa Neradin (17) i Lejla Oruč (17), Ajlina sestra.

 

Ejubović je bio hospitaliziran na Ortopediji u Općoj bolnici “Prim. dr. Abdulah Nakaš”, gdje ga je sve vrijeme čuvala policija. Prije desetak dana, i on je napustio bolnicu, ali je odmah uhapšen i određen mu je pritvor.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI