foto/ trojica se spasila i doplivala do obale

Stravični detalji tragedije u kojoj je poginuo radnik: Kamionom probili bankinu i sletjeli u Vrbas...

Hronika 21.07.18, 10:10h

Stravični detalji tragedije u kojoj je poginuo radnik: Kamionom probili bankinu i sletjeli u Vrbas...
U vozilu su se nalazila četiri radnika, od čega su trojica uspjela da se spasu doplivajući do obale, dok je nesrećni Luka S. ostao zaglavljen u vozilu koje je ubrzo potonulo

 

Luka S. iz Jezera poginuo je u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u kanjonu Tijesno kod Banje Luke kada je manji kamion s radnicima sletio u korito Vrbasa- piše Avaz

 

U vozilu su se nalazila četiri radnika, od čega su trojica uspjela da se spasu doplivajući do obale, dok je nesrećni Luka S. ostao zaglavljen u vozilu koje je ubrzo potonulo.

 

Nesreća se dogodila oko 16.45 sati na magistralnom putu Banja Luka - Jajce. Kako Avaz nezvanično saznaje, radnici su se vraćali kućama nakon što su u Banja Luci završili s poslom. Išli su prema Jajcu kada su pod još nerazjašnjenim okolnostima probili bankinu i sletjeli u Vrbas.  


Prema nepotvrđenim informacijama kamion je navodno pretjecao Golf kojeg je tom prilikom zakačio usljed čega je vozač kombija izgubio kontrolu nad vozilom što je dovelo do tragedije.

 

kanjon-tijesno

 

Na licu mjesta odmah su upućeni policija hitna pomoć i dva vatrogasna vozila, kako bi se vozilo izvuklo iz rijeke. Za to vrijeme saobraćaj je obustvaljen, što je stvorilo velike kolone vozila od po tri kilometra sa obje strane magistralnog puta. 

 

Kako javlja Fena, poginuli je Luka Skopljak (1994.) iz Perućice u općini Jezero.

 

(Foto i tekst: Avaz, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI