FOTO/ RADOVI EROLA ČOLAKOVIĆA-ŠEHIĆA I ŠAHINA ŠIŠIĆA

Zbog bh. umjetnika izložba u Ženevi produžena za čitavih mjesec dana: Dio kulture BiH u Švajcarskoj

DEPO Art 18.07.18, 20:40h

Zbog bh. umjetnika izložba u Ženevi produžena za čitavih mjesec dana: Dio kulture BiH u Švajcarskoj
- Ozračje sreće, zadovoljstva, vječne šale, rasprave, putovanja..., sve to predstavlja ova izložba, koja čini dio kulture Bosne i Hercegovine, ali i Holandije/Španije u Švajcarskoj - poručuju Čolaković i Šišić

 


Poznati umjetnici, fotografi iz Bosne i Hercegovine, Erol Čolaković-Šehić i Šahin Šišić trenutno izlažu svoje radove u galeriji Humanit'Art u Ženevi.


Svečano otvaranje izložbe bh. umjetnika bilo je 7. juna i trebalo je trajati do kraja prošlog mjeseca, no zbog velikog interesa publike, ali i zbog praznične atmosfere pred "Dan Helvetie", direktor galerije produžio je izložbu sve do kraja mjeseca jula.

 

colakovic-sisic


Inače, Erol Čolaković-Šehić i Šahin Šišić dugo godina žive i rade u inostranstvu (Švajcarska, Holandija), što ih, pored fotografije, također povezuje.


- Ovaj praznik umjetnosti za nas je neka vrsta obilježavanja dugogodišnjeg profesionalnog i ljudskog prijateljstva... Ozračje sreće, zadovoljstva, vječne šale, rasprave, putovanja..., sve to predstavlja ova izložba, koja čini dio kulture Bosne i Hercegovine, ali i Holandije/Španije u Švajcarskoj - poručuju Čolaković i Šišić. 


Detalje sa izložbe pogledajte u našoj fotogaleriji.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI