skandal/ HRVATSKI MEDIJI TVRDE

Krenuo na more preko BiH u kockastom dresu, sjeo na kafu, ali prišao mu je policajac iz RS-a i pitao znaš li gdje si?!

Hronika 18.07.18, 11:16h

Krenuo na more preko BiH u kockastom dresu, sjeo na kafu, ali prišao mu je policajac iz RS-a i pitao znaš li gdje si?!
Policajac me pitao znam li gdje sam. Ja sam mu rekao da sam u BIH, a on je odgovorio da sam u Republici Srpskoj i da bih mogao dobiti batina zbog hrvatskih obilježja, rekao je Dario iz Zagreba...

 

Vidio sam da je policijski automobil stao ispred kafića, ali sam ostao potpuno iznenađen kad je policajac krenuo prema meni, a još više kad mi je rekao da će me kazniti zbog remećenja javnog reda i mira jer nisam ništa učinio, ispričao je za 24sata.hr Dario Strašček iz Zagreba.

 

Jutro nakon što je Hrvatska pobijedila Englesku i plasirala se u finale Svjetskog prvenstva, on je vozio dvije malodobne kćeri na more. Išao je preko Bosne i Hercegovine te se zaustavio na kavu u Kostajnici, koja je dio Republike Srpske. Imao je na sebi dres hrvatske reprezentacije i zato je platio kaznu od 50 konvertibilnih maraka što je otprilike 200 kuna.

 

Vrijeđanje pred kćerima

 

Policajac me pitao znam li gdje sam. Ja sam mu rekao da sam u Bosni i Hercegovini, a on je odgovorio da griješim, da sam u Republici Srpskoj i da bih mogao dobiti batina zbog hrvatskih obilježja.

 

Rekao je da me zato mora kazniti. Kad sam sjeo u kafić, netko me je prijavio policiji. Zaista nisam ni navijao ni bilo koga na bilo koji drugi način provocirao. Mlađa kći mi se rasplakala, bilo je izuzetno neugodno – prepričava Dario.

 

Policajac mu je još dodatno rekao da ga neće pustiti ako ne plati odmah i da će ići na sud, pa je shvatio da je bolje odmah platiti kaznu.

 

'Kontrola će sve provjeriti'

 

- Uz to mi je naredio i da se odmah presvučem. Pokupio sam kćeri, obukao drugu majicu i odmah napustio grad. Ne mogu vjerovati da se to događa 2018. godine. Bojao sam se i za kćeri jer su mi iz drugih kafića neugodno i ružno dobacivali dok sam razgovarao s policajcem - kaže Dario.

 

Dok je cijeli svijet tražio “kockasti dres” i divio se igrama naše reprezentacije, Dario je vjerojatno jedni Hrvat koji je dobio kaznu jer ga nosi. U Hrvatskoj strani navijači nisu bili kažnjavani zbog nošenja svojih nacionalnih dresova niti su imali bilo kakvih neugodnosti. Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Srpske smo pitali po kojem je to članku zakona zabranjeno kod njih. Poslali smo im i kaznu koju je ispisao policajac.

 

- Pripadnici MUP-a Republike Srpske će izvršiti provjere navoda iz upita i o svemu obavijestiti Službu za zaštitu integriteta i zakonitosti u radu MUP-a Republike Srpske – kratko su nam odgovorili.

 

Po tom odgovoru se čini da vjeruju da bi moglo biti nezakonitog kažnjavanja, ali treba pričekati nalaz kontrole. 

 

(24sata.hr, Foto: privatni album, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI