Dionice tvrtke Tesla pale za 3,5 posto

Milijarder Elon Musk zgrozio svijet: Čovjeka koji je spašavao djecu iz špilje na Tajlandu nazvao pedofilom

Biznis Klub 17.07.18, 20:26h

Milijarder Elon Musk zgrozio svijet: Čovjeka koji je spašavao djecu iz špilje na Tajlandu nazvao pedofilom
Svađa između Muska i speleologa Vernona Unswortha započela je prošle sedmice kada je spasilačka ekipa u akciji izvlačenja 12 djece zatočenih u špilji u Tajlandu odbila Muskov prijedlog da se u pomoć pošalje mini-podmornica, dizajnirana u njegovoj tvrtki SpaceX

 

Dionice tvrtke Tesla u ponedjeljak su pale za 3,5 posto nakon što je izvršni direktor kompanije i ekscentrični milijarder Elon Musk objavio kontroverzni “tweet” u kojem britanskog speleologa, zaslužnog za spašavanje 12 djece iz poplavljene špilje u Tajlandu, optužuje za pedofiliju.

 

Prema pisanju Reutersa, cijena dionice je u ponedjeljak pala na 307 dolara, s 318 koliko je iznosila u petak.

 

Uz to što se Muskova izjava odrazila na cijenu dionica i opet potaknula lavinu medijskih natpisa, neki su analitičari zabrinuti da šef Tesle opet vrluda i nije fokusiran na probleme u svojoj kompaniji koja se još uvijek muči s proizvodnjom novog električnog automobila, Modela 3.

 

- Imidž velike i javne tvrtke kao Tesla ne počiva samo na zaradi, već i na ponašanju izvršnog direktora – za CNN je komentirala Rebecca Lindland, analitičarka u Kelly Blue Book, firmi za procjenu automobila. Dodala je i da bi njegove izjave mogle utjecati na potencijalne kupce Modela 3, ali i razljutiti investitore.

 

S druge strane, Ronn Torossian, direktor PR agencije 5WPR, misli da Muskovi ispadi nisu neuobičajeni i podsjeća na brojne objave u kojima je milijarder već kritizirao medije i analitičare, a zadnja konferencija iz maja ove godine na kojoj je na pitanja analitičara o profitabilnosti firme Musk odgovarao s "Dosadno, dalje!" stajale su ga čak dvije milijarde dolara u tržišnoj kapitalizaciji.

 

- Za sedam dana, ljudi se tog ispada neće ni sjećati – kazao je Torossian za CNN smirujući situaciju.

 

Svađa između Muska i speleologa Vernona Unswortha započela je prošle sedmice kada je spasilačka ekipa u akciji izvlačenja 12 djece zatočenih u špilji u Tajlandu odbila Muskov prijedlog da se u pomoć pošalje mini-podmornica, dizajnirana u njegovoj tvrtki SpaceX.

 

- Tu si podmornicu može zabiti gdje ga najviše boli. To jednostavno neće funkcionirati – prenio je CNN izjave Unswortha koji je u grozničavoj akciji imao sve manje vremena da spasi zatočenu djecu, a na Muskov je prijedlog gledao kao bezobzirnu samopromociju. No, nije dugo čekao na odgovor.

 

- Napravit ćemo video mini podmornice koja prolazi skroz do Pećine 5 bez problema. Oprosti pedo, ali sam si to tražio – objavio je Musk na Twitteru, a potom ga brzo pobrisao.

 

(Novac.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI