OTKRIVAMO/SARAJEVODISK SPREMA VELIKI LJETNI MUZIČKI SPEKTAKL

Šta je to što veže Halida Bešlića i Gračanicu?

Showbizz 17.07.18, 14:42h

Šta je to što veže Halida Bešlića i Gračanicu?
Zašto je velika muzička zvijezda, Halid Bešlić, nakon nove pjesme "Taman je" odlučio prvi javni koncert nakon nekoliko godina održati u Gračanici?



Veliki interes javnosti izazvala je vijest o prvom javnom koncertu Halida Bešlića nakon nekoliko godina u BiH. Koncert, koji je zakazan za 27. juli dolazi nakon objave video spota za prvu pjesmu za novi, 18-ti studijski album ove mega balkanske zvijezde.


Još veći interes izazvala je činjenica da će se koncert održati u Gračanici, gradu koji slovi kao privredno čudo u BiH. 


Upravo u ovome i leži tajna njegove odluke da ovaj koncert napravi u ovome gradu. Naime, već godinama Bešlić podržava uspješnu privrednu priču koja se razvija u Gračanici, te već godinama prati privredne uspjehe koji bilježi ovaj grad i njegova okolica. 


Stalni je posjetitelj i Sajma privede i poduzetništva GRAPOS, koji slovi kao trenutno najuspješniji samostalni sajam ove vrste u BiH. Prije nekoliko godina je ovom sajmu poklonio i jednu od svoj veliki hit „Romanija“ i uradio namjenski video zapis u vrijeme trajanja ovoga sajma.

 


Njegov veliki koncert koji se najavljuje 27. ovoga mjeseca je i veliki regionalni događaj, te se očekuje da će publika iz Gračanice, ali i Tešnja, Doboja, Lukavca, Tuzle, Sedrenika i Gradačca, kao i dijaspora iz čitave BiH doći na ovaj muzički spektal. Koncert se dešava u velikoj Hali Fering, nekadašnjeg privrednog giganta, koji je od ove godine postao i mjesto gdje se održava sajam GRAPOS.


Zato je ovaj veliki koncert i jeste velika zajednička akcija Općine Gračanica, privrednika iz ovoga grada i prijatelja, kako bi se i afirmirao prostor novog Sajmišta, kao  mjesta za velike privredne događaje ali i centar zabave, kulture i sporta u ovoj regiji.

Svoj doprinos ovom velikom spektaklu i javnom događaju će dati i popularna sarajevska rap grupa „Helem nejse“. 


Organizator koncerta je najstarija muzička kuća u BiH, Sarajevodisk, dok je suorganizator općina Gračanica i nekoliko uspješnih privatnih firmi iz ovoga i okolnih gradova. 


Iza ovog projekta stali su veliki Halid Bešlić i brojni partneri ovog događaja, zato se pridružite i vi i svojim dolaskom dajte doprinos pozitivnoj priči, koja se dešava u Gračanici tokom ljeta.


Pogledajte video zapis.

 

 

 

 

 

(DEPO Portal/ms)

 

BLIN
KOMENTARI