razgovor u helsinkiju

Trump: Sastanak s Putinom 'dobar početak'

Front 16.07.18, 16:23h

Trump: Sastanak s Putinom 'dobar početak'
Čelnici dviju zemalja danas su se sastali u Helsinkiju gdje su razgovarali više od dva sata

 

Američki predsjednik Donald Trump opisao je dugoočekivani sastanak s ruskim kolegom Vladimirom Putinom "kao dobar početak".  

 

Čelnici dviju zemalja danas su se sastali u Helsinkiju gdje su razgovarali više od dva sata. 

 

Prije nego što se sastao sa s Putinom, lider SAD-a je rekao da će rusko-američki odnosi se završiti "izvanrednim odnosima", uprokos svim poteškoćama. 

 

- Mislim da svijet želi da nas vidi zajedno - dodao je Trump nakon sastanka, prenosi RT. 

 

Prije susreta, Trump je izjavio da s Putinom namjerava razgovarati o raznim temama kao što je trgovina, oružje i Kina.

 

Nema nikakvih objektivnih razloga da Moskva i Washington ne sarađuju, kazao je ruski predsjednik Vladimir Putin, nakon dvosatnog razgovora s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom u Helsinkiju. 

 

- Razgovarali smo o trenutnoj situaciji, perspektivi američko-ruskih odnosa kao i međunarodnim pitanjima.  Očigledno je da bilateralni odnosi prolaze kroz tešku fazu, ali te prepreke, tenzije između naših dviju zemalja nemaju objektivnih razloga - rekao je Putin. 

 

Dodao je da je ideološka konfrontacija između SAD-a i Rusije davno prošla i da se situacija u svijetu drastično promijenila, prenosi RT. 

 

Dvojica vođa su istakli želju za popravljanjem odnosa između SAD-a i Rusije. 

 

- SAD i Rusija se suočavaju s novim izazovima, drugačijim od onih iz Hladnog rata - naveo je Putin, referirajući se na regionalne konflikte, terorizam, organizirani kriminal, ekologiju i ekonomsku krizu.

 

(FENA/mr)

BLIN
KOMENTARI