Odmah uhapšen

Bosanska Gradiška: Sletio sa ceste pa zapucao na policajce koji su mu pokušali pomoći

Hronika 16.07.18, 11:13h

Bosanska Gradiška: Sletio sa ceste pa zapucao na policajce koji su mu pokušali pomoći
Prema nezvaničnim informacijama alkotest je pokazao da je Berić bio pijan odnosno da je imao 1,61 promila alkohola u krvi. Navodno, pri razgovoru u policiji branio se govoreći da nije namjerno pucao

 

Tridesetjednogodišnji Dragan Berić iz Srpca uhapšen je jutros nakon što je skrivio nesreću u mjestu Inađol pa potom zapucao na policiju koja je mu je pokušavala pomoći.

 

Policija iz Bosanske Gradiške rano jutros je zaprimila prijavu da je na magistralnom putu Srbac – Nova Topola, u mjestu Inađol, dogodila saobraćajna nesreća slijetanjem sa ceste putničkog automobila marke ,"smartfort", kojim je upravljao Berić, prenosi Faktor.

 

Policijska patrola je odmah izašla na mjesto događaja, a po dolasku u vozilu su zatekli Berića, te mu se približili sa ciljem pružanja pomoći i utvrđivanja svih okolnosti saobraćajne nesreće.

 

Tada je on iznenada otvorio vrata automobila, te iz vatrenog oružja ispalio hitac u pravcu policajaca. Odmah je uhapšen, a o navedenom događaju obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.

 

Prema nezvaničnim informacijama alkotest je pokazao da je Berić bio pijan odnosno da je imao 1,61 promila alkohola u krvi. Navodno, pri razgovoru u policiji branio se govoreći da nije namjerno pucao.

 

Njemu će se najvjerovatnije na teret staviti krivična djela ugrožavanje sigurnosti kao i nedozvoljeno držanje oružja.

 

 

(Faktor, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

BLIN
KOMENTARI