Stigao do prve titule u sezoni

Veliki povratak Novaka Đokovića: Osvojen četvrti Wimbledon i 13. Grand Slam titula

Sport 15.07.18, 17:51h

Veliki povratak Novaka Đokovića: Osvojen četvrti Wimbledon i 13. Grand Slam titula
Đoković je potvrdio da se vratio u formu u kojoj je bio tokom 2015. i 2016. godine, poslao jasnu poruku najvećim rivalima, posebno polufinalnom pobjedom nad Nadalom, dok je u duelu sa Andersonom imao mnogo više snage od istrošenog protivnika

 

Najbolji srpski teniser Novak Đoković osvojio je titulu na Vimbldonu pobjedom nad Kevinom Andersonom u velikom finalu.

 

Đoković je savladao Južnoafrikanca rezultatom 6:2, 6:2, 7:6 (7-3) poslije nešto manje od 2 sata i 20 minuta i stigao do prve titule u sezoni, a ujedno i prvog Grend slema nakon više od dvije godine.

 

Novaku je ovo četvrti trofej na terenima ’Ol Ingland klaba’, osvojen poslije tačno 770 dana, pa su sada ispred njega samo Rodžer Federer sa osam, Pit Sampras sa sedam i Bjern Borg sa pet.

 

Srpski as je osvojio 13. Grend slem trofej i osamio se na četvrtom mjestu vječne liste iza Federera (20), Rafaela Nadala (17) i Samprasa (14).

 

Đoković je potvrdio da se vratio u formu u kojoj je bio tokom 2015. i 2016. godine, poslao jasnu poruku najvećim rivalima, posebno polufinalnom pobjedom nad Nadalom, dok je u duelu sa Andersonom imao mnogo više snage od istrošenog protivnika.

 

Obojica su u nedjelju ušla poslije maratonskih polufinala (dva najduža u istoriji Vimbldona), ali je Srbin iskoristio nervozu Južnoafrikanca i odmah preuzeo kontrolu. Napravio je brejk u prvom gemu, potom mu servis oduzeo i u petom, što je bilo dovoljno za lagan prvi set.

 

Drugi set bio je potpuno preslikan, brejkovi u isto vrijeme, osim što je Novak morao da spasi jednu brejk šansu u finišu, prije nego što je poveo 2-0, da bi osmi igrač na ATP listi dostojan otpor pružio tek u trećem dijelu igre.

 

Tada je propustio nekoliko brejk lopti, od kojih su neke bili i prilike za set, ali se u svakom trenutku srpski predstavnik izvlačio odličnim servisima i u taj brejku ostvario jedan od najvažnijih pehara u karijeri. Ne samo zbog važnosti turnira, nego i svega onoga što je proživio i preživio u posljednjih 18 mjeseci.

 

Postao je najniže rangirani šampion u Londonu (21. mjesto) još od Gorana Ivaniševića 2001. godine i zaradio ček na više od dva i po miliona eura.

 

 

(Nezavisne, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

BLIN
KOMENTARI