VIDEO/ Majka selektora zabrinuta za sina

Kata Dalić: Rekla sam mu - idi sine do kraja, pa dokle stigneš, ali žao mi ga, sekira mi se...

Sport 13.07.18, 09:38h

Kata Dalić: Rekla sam mu - idi sine do kraja, pa dokle stigneš, ali žao mi ga, sekira mi se...
Rodni grad hrvatskog selektroa Dalića pred svaku se utakmicu 'oblači' u kockice. Njime se ponose i bivši saigrači u malom i velikom nogometu

 

 

Televizija Federacije BiH (FTV) objavila je sinoć u dnevniku prilog iz Livna u kojem su govorili članovi porodice i prijatelji hrvatskog selektora Zlatka Dalića, koji je rođen u ovom gradu.

 

U razgovoru za FTV Dalićeva majka Kata je sretna, ali i brine za sina te mu poručuje:

 

- Da ide do kraja, pa dokle stigne. A ja mu kažem: Izgubi! A on: A mama što? A ja mu kažem pa da ovo više prekine se, dodijalo mi. Žao mi je njega, sekira mi se - izjavila je sa smiješkom i neskrivenim ponosom gospođa Kata, s kojom su reporteri razgovarali uoči utakmice Hrvatska - Engleska, što znači da će mama Dalić još neko vrijeme biti na slatkim mukama.

 

U domu Dalića vladaju ponos i strepnja.

 

- Jako sam ponosna na njega i njegov uspjeh koji je napravio i što sam još ponosnija što je sam sve napravio, što mu niko nije pomogao, nego sam. Bio je jako uporan, jako strpljiv, jako vrijedan - ističe Mladenka Bandov, Dalićeva sestra.

 

Rodni grad hrvatskog selektroa Dalića pred svaku se utakmicu 'oblači' u kockice. Njime se ponose i bivši saigrači u malom i velikom nogometu.

 

- U Čulinom mlinu smo odigrali nekoliko sezona dok on nije otišao u Hajduk, tako da nam je ostalo to u nekom baš lijepom sjećanju, pogotovo nama sad ide u prilog ponovo oformljen klub, prvi donator je bio Zlatko, znači, sve naj - kaže Boro Matan, trener MNK „Čulin mlin“.

 

- Zlatko je imao tu sreću i upornost i marljivost i takav je bio da je otišao u Hajduk u to vrijeme i probio se, hvala bogu - ističe trener vratara NK „Troglav“ Miroslav Ištuk Čiše.

 

- I nadat je se finalu i eventualnoj titulu, ali i sam ovaj rezultat je vrh vrhova. Znači to je rezultat koji ovako mala država može samo sanjati - dodaje Matan.

 

Da su Bosansci i Hercegovci talentirani i uporni ljudi, dokaz je i Zatko Dalić, ali i brojni drugi Livnjaci.

 

- Mi smo imali Boru Matana koji je bio selektor futsal reprezentacije BiH, pa imamo evo, da se pohvalim moj brat Ivo koji je bio trener BH reprezentacije, tako da iz Livna stvarno imamo dosta tih talenata - dodaje Čiše.

 

I ne samo u nogometu nego i u svim drugim sportovima, a trenutno najpoznatiji Livnjak je, istina neslužbeno, dobio i svoju ulicu.

 

 

 

(FTV, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

BLIN
KOMENTARI