OVE CIFRE GOVORE VIŠE OD IGRE

Kako su naši susjedi stigli do finala SP-a u Rusiji: Pogledajte koliko novca Hrvatska ulaže u sport?!


12.07.18, 18:28h

 

Član Glavnog odbora Demokratske fronte i bivši ministar kulture i sporta u Kantonu Sarajevo, Samer Rešidat, na svom Facebook profilu načinio je kratak osvrt na ono što je prethodilo fantastičnom uspjehu hrvatske nogometne reprezentacije na SP-u Rusiji, uz usporedbu sa onim što se dešava u bh. sportu.   


Poslije utakmice sa Rusijom riječ Hrvatska je za samo 15 sati ukucana više puta u pretraživače nego u protekle tri godine. Osim što su došli u finale najprestižnijeg svjetskog takmičenja, oni su napravili fantastičnu promociju svoje zemlje. 


Za informaciju, u 2017. godini Hrvatska je za sport izdovojila 260 miliona kuna ili 35 miliona eura, dok je Bosna i Hercegovina (V.M.) za iste potrebe izdvojila negdje oko 650.000 eura. 


Naravno, ova sredstva se dijele po nacionalnom ključu, što znači da su sva tri konstitutivna naroda dobila po nekih 215.000 eura, bez obzira jesu li napravila neki rezultat ili ne.

 
Federalno ministarstvo kulture i sporta je svoj budžet potrošilo na kojekakve kosidbe u Kupresu, Pečate i slično. Da nije tragično, bilo bi smiješno, ali to smo mi.

 
Kod nas je bitno da li si Bošnjak, Srbin ili Hrvat, a kod susjeda jesi li prvak svijeta ili ne!

 

/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


BLIN
KOMENTARI