Nakon objave na društvenim mrežama

Šta se dešavalo tokom navodnog pokušaja otmice bebe u naselju Alipašino Polje?

Hronika 12.07.18, 17:18h

Šta se dešavalo tokom navodnog pokušaja otmice bebe u naselju Alipašino Polje?
Nedavni slučaj otmice bebe u Hadžićima, koji je na svu sreću imao sretan epilog, uznemirio je ne samo građane Sarajeva, već i cijele države, pa ovakve objave samo unose dodatni nemir među stanovništvo

  

Brojni građani Sarajeva od jučer su putem društvenih mreža podijelili informaciju o navodnom pokušaju otmice bebe u naselju Alipašino Polje. 

 

Prema informaciji koja se brzinom munje proširila ovom društvenom mrežom, stanovnici ovog naselja ustvrdili su kako su vidjeli dvojicu muškaraca koji su ženi iz naručja oteli bebu i pokušali pobjeći s njom, prenosi Faktor.

 

- Na svu sreću uspjeli su da obore muškarca kod kojeg je bila beba i uzmu je, a njih dvojica su se dala u bijeg - navodi se u ovoj objavi.

 

otmica-bebe

 

Iz MUP-a KS tvrde da pokušaja otmice bebe nije bilo ni na Alipašinom Polju, niti bilo gdje drugo na području Kantona Sarajevo. 

 

Međutim, kako nam potvrdila glasnogovornica MUP-a KS Suvada Kuldija, na Alipašinom Polju jeste evidentiran jedan događaj koji bi mogao imati veze sa spornom objavom na Facebooku.

 

Naime, oko 16.05 sati roditelji jednog mališana došli su pred vrtić po svoje dijete. Otac je izašao iz vozila, koje je ostavio upaljeno, dok je majka sa malom bebom ostala na zadnjem sjedištu automobila.

 

U tom trenutku, nepoznati muškarac ušao je u automobil, navjerovatnije u namjeri da ukrade ili vozilo ili nešto iz vozila, a da ženu sa bebom uopšte nije primijetio na zadnjem sjedištu. 

 

Ugledavši nepoznatog muškarca, žena sa bebom počela je vrištati, a muškarac se dao u bijeg. Njene povike čuo je i njen suprug, koji je dotrčao nazad do vozila, dok je nepoznati muškarac za to vrijeme uspio pobjeći.

 

Tražili smo informaciju i iz Zavoda za hitnu medicinsku pomoć KS, jer se u objavi navodi da je "Hitna na mjestu događaja jer je bebina majka doživjela šok", ali iz ove zdravstvene ustanove nismo dobili potvrdu da su imali intervenciju ovakve prirode. 

 

Nedavni slučaj otmice bebe u Hadžićima, koji je na svu sreću imao sretan epilog, uznemirio je ne samo građane Sarajeva, već i cijele države, pa ovakve objave samo unose dodatni nemir među stanovništvo. 

 

Stoga i iz policije apeliraju na građane da ne šire neprovjerene informacije putem društevih mreža, a koje za posljedicu imaju još veću uznemirenost građana. 

 

Sličnu situaciju, sjetimo se, imali smo tokom prošle i pretprošle godine u famoznom slučaju "bijeli kombi", kada se panika sa društvenih mreža prenijela među građane, a policija je bila preplavljena dojavama o potencijalnim kidnaperima djece koji se motaju oko škola i vrebaju mališane. Sve te dojave na kraju su se ispostavile kao lažna uzbuna. 

 

Iz policije su i ranije više puta apelovali na građane da sve sumnjive slučajeve prvenstveno prijave policiji, koja će potom poduzeti potrebne mjere. 

 

 

(Faktor, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

BLIN
KOMENTARI