VIDEO/ SVAKO DIJETE TREBA PORODICU

Mladi bh. pjevač Latif Močevič pjesmu 'Tiho' poklanja djeci bez roditeljskog staranja

Showbizz 12.07.18, 13:17h

Mladi bh. pjevač Latif Močevič pjesmu 'Tiho' poklanja djeci bez roditeljskog staranja
Osim Latifa, kampanji se pridružila i Arma Tanović-Branković kako bi zajedničkim snagama omogućili da 2000 djece u Bosni i Hercegovini rastu u porodicama

 

 

Mladi bosanskohercegovački kantautor Latif Moćević nedavno je predstavio pjesmu "Tiho" sa svog najnovijeg albuma "Melodija" koja u sebi krije snažnu poruku o značaju porodice za jedno dijete. Pjesma je dio kampanje organizacije "Hope and Homes for Children" koja promovira odrastanje djece u porodici.


- Album "Melodija" konceptualnog je karaktera i poručuje da je svakome od nas potrebna ‘melodija’ ljubavi koja miluje dušu, oslobađa, budi emocije i empatiju prema drugima. Ta melodija posebno je potrebna siromašnoj i napuštenoj dječici te svi moramo biti izuzetno angažirani i ujedinjeni u misiji da im osiguramo nadu i dom pun ljubavi - kazao je Latif Moćević.


Osim Latifa, kampanji se pridružila i Arma Tanović-Branković kako bi zajedničkim snagama omogućili da 2000 djece u Bosni i Hercegovini rastu u porodicama.


- Divno je kada pjesmom možete dati svoj doprinos stvaranju porodičnog okruženja za svako dijete, jer ono predstavlja suštinu zdravog razvoja i pravilnog odrastanja. To je upravo učinio Latif i jako smo sretni jer je upravo on naš ambasador, zajedno sa Armom. Pred nama je još mnogo posla, ali raduje nas i činjenica da se svijest bh. javnosti o hraniteljstvu i izgradnji Malih porodičnih domova polako budi i nadamo se da ćemo u narednom periodu uspjeti prikupiti sredstva za izgradnju malog porodičnog doma u Tuzli - kazala je Anisija Radenković, direktorica organizacije "Hope and Homes for Children" u Bosni i Hercegovini.

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

BLIN
KOMENTARI