potpuno ignorisanje

Srbijanski mediji o Breninoj jahti, dječacima s Tajlanda, svemu pomalo, ali NI riječi o Srebrenici!

Hronika 11.07.18, 13:05h

Srbijanski mediji o Breninoj jahti, dječacima s Tajlanda, svemu pomalo, ali NI riječi o Srebrenici!
Danas na dan obilježavanja 23.godišnjice genocida u Srebrenici srbijanski mediji u potpunosti ignorišu obilježavanje godišnjice

 

Prije samo par dana domaću i regionalnu javnost uzdrmala je sramna izjava srbijanskog voditelja Milomira Marića koji je u svojoj emisiji, u društvu svojih gostiju, ratnih zločinaca, na besraman način vrijeđao žrtve genocida . Danas na dan obilježavanja 23.godišnjice genocida u Srebrenici srbijanski mediji u potpunosti ignorišu obilježavanje godišnjice - pišu Vijesti.ba.


Iako je godišnjica obilježavanja genocida u Srebrenici tema regionalnih i svjetskih medija, najutjecajniji srbijanski mediji, poput Politike, Blica, Kurira na svojim naslovnim stranama ne donose nikakvu vijest o obilježavanju godišnjice genocida, kao ni na svojim on line plaftormama.

 

Naslovnom stranom Blica dominira hapšenje Srba na Kosovu, a ekskluzivna vijest je i to da je Brena iznajmila jahtu za meditaciju. Kurir piše o spašenim dječacima sa Tajlanda, dok se nedaleko od Beograda sahranjuju kosti šesnaestogodišnjeg Vesida Ibrića žrtve srbijanskog genocida nad Bošnjacima. Politika piše o "Četvrtoj šansi za RTV Bor", o strahu NATO od Trumpa, hapšenju Srba na Kosovu i drugim temama.

 

Nijedna vijest u trenutku dok pišemo ovaj tekst nije posvećena obilježavanju godišnjice genocida u Srebrenici. Da li su Milomir Marić i Aleksandar Vučić ismijavajući žrtve genocida kazali sve što srbijanska javnost na ovaj dan ima da kaže?

 

(Vijesti.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI