NOVA PJESMA, VIDEO SPOT I KONCERT VELIKE MUZIČKE ZVIJEZDE

Taman je vrijeme za veliki Halidov koncert u Gračanici

Showbizz 08.07.18, 20:09h

Taman je vrijeme za veliki Halidov koncert u Gračanici
Velika muzička zvijezda BiH i Balkana, Halid Bešlić, objavio je novi spot za pjesmu "Taman je" koji se premijerno počeo prikazavati tokom prijenosa Svjetskog prvenstva na BHT-u. Pjesma i spot su i najava za njegov novi album, ali i veliki ljetni koncert koji će ova velika zvijezda održati 27. jula na Velikom sajmištu u Gračanici

 

Pjesma "Taman je" snimljena je u muzičkom studiju BHRT-a. Muziku i tekst pjesme radio je Mirko Šemkovski Geronimo, dok je za aranžman odgovoran Samir Kadirić.

 

Spot je režirao Muris Beglerbegović, a snimljen je u produkciji kuće Gotiva na nekoliko lokacija u Sarajevu. U spotu se pojavljuje poznati bh. glumac Nerman Mahmutović te veliki broj statista među kojima i Halidov sin Dino. Kako je ranije najavljivao bh. folk pjevač, pjesma "Taman je" je uvertira u njegov 18. po redu studijski album.

 

 

Pjesma i spot su i najava za veliki ljetni koncert koji će se održati 27. jula na Velikom sajmištu u Gračanici.

 

Bit će to veliki muzički događaj za čitavu regiju, od Doboja i Tešnja do Tuzle i okolnih gradova. Do sada je publika ovu veliku zvijezdu imala priliku slušati rame uz rame sa mnogim drugim zvijezdama, poput  Severine, Arsena Dedića, pokojnog Kemala Montena, Mladena Vojičića Tife  i mnogim drugim muzičkim zvijezdama s kojima je Bešlić imao zajedničke nastupe i koncerte. Međutim, ovaj put, muzička legenda se odlučila za potpuno drugačiji koncert. Krajem jula, tačnije 27. na Halidovom velikom koncertu, koji će se održati u velikoj hali Fering u Gračanici publika će osim Bešlića imati priliku poslušati i rep grupu „Helem nejse“. 

 

Halid ne krije zadovljoljstvo što će zajedno sa njim nastupiti rep bend čija popularnost raste iz dana u dan „Helem Nejse“, a svoje zadovljoljstvo ne kriju ni članovi grupe „Helem Nejse“ i oni, umjesto izjavom, odgovaraju u svome stilu – „Ko bi reko čuda da se dese, da sa Halidom svira Helem Nejse/ U Gračanicu ja ću poć, i na koncert Halidov ću doć“.


 
Veliki ljetni koncert  u Gračanici treba da spoji  iskustvo i dugogodišnju popularnost velike zvijezde sa mladošću i inovativnim stilom grupe „Helem nejse“. Zajedno kažu i poručuju -  zašto  ne probati ukrstiti svoju muziku, različitu generacijsku publiku i spojiti se na bosanski način u muzičkim razlikama. 

 

Organizator koncerta je najstarija muzička kuća u BiH, Sarajevodisk, dok je suorganizator općina Gračanica i nekoliko uspješnih privatnih firmi iz ovoga  i okolnih gradova. 

 

Uskoro se očekuje više informacija o prodaji ulaznica, kao i drugim detaljima vezanih za ovaj veliki muzički događaj.

 

(DEPO Portal/ms)

 

----------------------------------------

Gledaj bonus video na DEPO TV/ Leksikon bosanskog duha - Halid Bešlić

 


 

BLIN
KOMENTARI