Segmedina Srna Bajramović, potpredsjednica SDP-a

Djecu liječimo donatorskim telefonima, a Vlada FBiH troši 50 miliona na zgradu i bajkoviti vozni park!

Front 08.07.18, 10:30h

Djecu liječimo donatorskim telefonima, a Vlada FBiH troši 50 miliona na zgradu i bajkoviti vozni park!
Dok u zemljama u okruženju padaju vlade, smjenjuju se ministri i direktori za puno manje stvari, mi izgleda moramo biti sretni ako preživimo dan bez neke nove gluposti ili bezobrazluka aktuelne vlasti, smatra Srna Bajramović

 


Nakon saznanja o kupovini službenih automobila i zgrade za Vladu Federacije BiH reagovala je Segmedina Srna Bajramović, zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo i potpredsjednica SDP-a BiH.

 

„U državi u kojoj svaki šesti građanin legne gladan, vijest da je Vlada FBiH odlučila da zanovi vozni park sa milion KM je ostala gotovo neopažena.

 

Koliko smo se navikli na rutinu pomanjkanja osnovnih vrijednosti socijalne pravde i solidarnosti pokazuje i bahata najava kupovine nove zgrade za smještaj Vlade od preko 50 miliona KM u državi koja ima ogroman broj socijalnih prioriteta.

 

Nažalost, bezobrazluku ovdje nije kraj, jer je u međuvremenu i Agencija za bankarstvo FBiH raspisala tender za automobil od 173.000 KM.

 

Pretpostavljam da se radi o nagradi za nerad u slučaju “Švicarac” zbog koje su građani naše zemlje proživljavali najteže životne dane, kao robovi duga za koji su najmanje bili krivi.

 

Dok u zemljama u okruženju padaju vlade, smjenjuju se ministri i direktori za puno manje stvari, mi izgleda moramo biti sretni ako preživimo dan bez neke nove gluposti ili bezobrazluka aktuelne vlasti.

 

Sveprisutna društvena i medijska imunost na takve poteze trenutne političke garniture predstavlja još i veću opasnost od činjenice da imamo ovako bezobrazne i nemoralne odluke vlasti.

 

Više desetina miliona predmetnog javnog novca se moglo iskoristiti za konačno rješenje diskriminacije porodilja, nabavku aparata djeci u FBiH za bezbolno mjerenje šećera, zamjenu često pokvarenih bolničkih aparata, pa i višegodišnje stabilno finansiranje sigurnih kuća.

 

Bezbroj je potreba u našem društvu gdje se novac mogao korisnije i humanije utrošiti, umjesto što se bahato potrošio na vozni park i zgradurinu.

 

Tražim od Vlade FBiH i Agencije za bankarstvo FBiH da predmetne odluke na prvoj od narednih sjednica stave van snage, jer istrajavajući na ovim odlukama samo potvrđuju da su se odrodili  od vlastitih sugrađana i svakodnevnih problema sa kojim se susreću“, izjavila je Srna Bajramović.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI