VIDEO/ Snimku objavio splitski gradski vijećnik

Bjegunac od hrvatskih vlasti Zdravko Mamić vodio molitvu u Međugorju

Hronika 05.07.18, 11:10h

Bjegunac od hrvatskih vlasti Zdravko Mamić vodio molitvu u Međugorju
Mamić je građanin BiH, a Tužilaštvo BiH, kako su jučer naveli mediji, ocjenjuje da nema uvjeta za izručenje Zdravka Mamića Hrvatskoj

 

Zdravko Mamić je bjegunac od hrvatskih vlasti. Prošlog je mjeseca na osječkom Županijskom sudu nepravomoćno osuđen na šest i po godina zatvora. No bivši je direktor Dinama dan prije došao u BiH.

 

Mamić je građanin BiH, a Tužilaštvo BiH, kako su jučer naveli mediji, ocjenjuje da nema uvjeta za izručenje Zdravka Mamića Hrvatskoj.

 

Snimku s molitve u Međugorju je objavio splitski gradski vijećnik Martin Pauk na svom Facebooku.

 

- Zdravko Mamić među okupljenim mnoštvom u Međugorju na mikrofonu vodi molitvu krunice. Ako krene danas, treba moliti pokoru još nekih 150 godina da iskupi grijehe - napisao je Pauk na Facebooku.

 

Na snimci se čuje Mamićev glas kako na mikrofon moli "Zdravo Marijo". Masa svijeta ga sluša. Očito im ne smeta što je riječ o čovjeku nepravomoćno osuđenim za težak kriminal i bjeguncu od vlasti države koju tvrdi da voli. Mamić se nalazi u sredini, ispod suncobrana u svijetlocrvenoj majici. Okrenut je leđima. Nije poznato kad je tačno snimka nastala.

 

 

 

(Index, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

BLIN
KOMENTARI