Pao sa visine od četiri metra

Nesretan slučaj na gradilištu u Živinicama: Nakon pada sa skele poginuo 38-godišnji Dženan Jusić

Hronika 05.07.18, 09:37h

Nesretan slučaj na gradilištu u Živinicama: Nakon pada sa skele poginuo 38-godišnji Dženan Jusić
Prema pričama očevidaca, Jusić je pao s visine od oko četiri metra, ali je taj pad za njega bio koban jer je sat poslije od zadobivenih povreda preminuo na Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli

 

Na gradilištu novog objekta „Bingo“ u Živinicama u utorak oko 17 sati dogodila se tragedija u kojoj je život izgubio 38–godišnji Dženan Jusić, radnik preduzeća „Mipro“ iz Živinica. 

 

Prema pričama očevidaca, Jusić je pao s visine od oko četiri metra, ali je taj pad za njega bio koban jer je sat poslije od zadobivenih povreda preminuo na Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli, prenosi Avaz.

 

Zajedno s njim s iste visine pao je i radnik T. S., koji je nakon ukazane pomoći otpušten na kućno liječenje.

 

- Radnici su pali sa skele u utorak oko 17 sati, a smrt jednog od njih konstatirana je istog dana oko 18 sati. Uviđaj su obavili službenici Odjeljenja kriminalističke policije PU Živinice, a na mjesto nesreće izašao je i inspektor zaštite na radu. Dežurni tužilac naredio je obdukciju - kaže Admir Arnautović, portparol Tužilaštva TK.

 

U Kantonalnom tužilaštvu Tuzla očekuju dodatne izvještaje i nalaze da bi donijeli konačnu odluku u ovom tragičnom slučaju. 

 

Istraga se nastavlja.

 

 

(Avaz, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

BLIN
KOMENTARI