POZNAT I POSLJEDNJI ČETVRFINALISTA SP-A U RUSIJI

Šokantna borba u Moskvi: Kolumbija u sudijskom vremenu stigla do izjednačenja, Englezi bolji na penale

Sport 03.07.18, 22:56h

Šokantna borba u Moskvi: Kolumbija u sudijskom vremenu stigla do izjednačenja, Englezi bolji na penale
Kada se već činilo da je sve gotovo i da su Englezi obezbijedili četvrtfinale, desio se preokret. U sudijskoj nadoknadi ukazala se nova zvijezda Barcelone i postigla izjednačujući pogodak

 

Još jedna dramatična utakmica odigrana je na SP u Rusiji, ovoga puta između Engleske i Kolumbije na Otkritije Areni u Moskvi.


Kada se već činilo da je sve gotovo i da su Englezi obezbijedili četvrtfinale, desio se preokret. U sudijskoj nadoknadi ukazala se nova zvijezda Barcelone i postigla izjednačujući pogodak, a potom su uslijedili produžeci.


No prije toga, tokom 90 minuta igre, vodila se žestoka borba u kojoj su Englezi lakše dolazili do protivničkog gola, te izborili jedanaesterac i u 57. minuti poveli golom Harryja Kanea.


Međutim, Kolumbija se nije predavala i u dramatičnoj završnici uspjela je doći do izjednačenja golom Yerryja Mine. Bilo je to u trećoj minuti sudijske nadoknade - euforija za kolumbijske nogometaše, šok za Engleze.

 

U produžetke su Kolumbijci ušli sa dosta više energije, na krilima izjednačenja u posljednjim trenucima, no pogotka nije bilo. U nastavku su se Englezi vratili u igru, ali i pored nekoliko sjajnih prilika pred golom Kolumbijaca, mreža je ostala netaknuta.

 

U napetoj završnici, Englezi su bili bolji u izvođenju penala i izborili prolazak u četvrfinale - 1:1 (4:3). U subotu od 16 sati u Samari igraju protiv Švedske koja je u osmini finala savladala Švicarku sa 1:0.

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad) 

BLIN
KOMENTARI