VELIKA ZVIJEZDA ZNA FORMULU – TREBA SPOJITI RAZLIKE

Halid Bešlić i Helem nejse spremaju ljetno iznenađenje u Gračanici

Zabava 03.07.18, 21:00h

Halid Bešlić  i Helem nejse spremaju ljetno iznenađenje u Gračanici
Do sada ga je publika imala priliku slušati rame uz rame sa mnogim drugim zvijezdama, poput Severine, Arsena Dedića, pokojnog Kemala Montena, Mladena Vojičića Tife i mnogim drugim muzičkim zvijezdama s kojima je Bešlić imao zajedničke nastupe i koncerte., ali za veliki ljetni koncert koji će održati 27. jula sprema nešto potpuno novo

 

Halid Bešlić, jedan od najboljih i najslušanijih muzičkih zvijezda na ovim prostorima, nakon mnogobrojnih održanih koncerata i velikih hitova ne prestaje oduševljavati i iznenađivati publiku. 


Od  vremena kada je snimio prvi singl 1979. godine, čime je započeo dug put svoje brilijantne karijere, do danas, ova nesvakidašnja i istinska zvijezda iznova pravi poteze ,koji su za jednog pjevača narodne muzike potpuno neočekivani.  Rezultat njegovog rada jeste 16 snimljenih albuma, kao i dva albuma uživo, te mnogobrojne nagrade i priznanja za muzička  ostvarenja i dostignuća. Pojavljivanjem  u više popularnih igranih filmova i tv serija stekao je još veću popularnost, pa je tako njegova pjesma „Ja bez tebe ne mogu da živim“ iz srbijanske TV serije „Ubice mog uca“ postala apsolutni hit u posljednjih godinu dana na čitavom Balkanu.  Dok ovih dana snima spot za novu pjesmu „Taman“, u pripremama je za jedan veliki i nesvakidašnji koncert. 


O čemu se radi?


Do sada ga je publika imala priliku slušati rame uz rame sa mnogim drugim zvijezdama, poput  Severine, Arsena Dedića, pokojnog Kemala Montena, Mladena Vojičića Tife  i mnogim drugim muzičkim zvijezdama s kojima je Bešlić imao zajedničke nastupe i koncerte. Međutim, ovaj put, muzička legenda se odlučila za potpuno drugačiji koncert. Krajem jula, tačnije 27. na Halidovom velikom koncertu, koji će se održati u velikoj hali Fering u Gračanici publika će osim Bešlića imati priliku poslušati i rep grupu „Helem nejse“. 


Halid ne krije zadovljoljstvo što će zajedno sa njim nastupiti rep bend čija popularnost raste iz dana u dan „Helem Nejse“.  

 

„Helem nejse“ je sarajevska rep grupa, koja je tek na usponu svoje karijere. Popularnost i simpatije publike dobili su prvo radijskom emisijom "Helem nejse rejdio šou", zatim i predstavom "Sarajevski dani terorizma", koju su igrali širom BiH, a svoju popularnost su okrunisali prvim albumom "Go u gostima". Ova grupa se Sarajevom ali i čitavom BiH širi poput groznice, jer skoro svako zna tekstove njihovih najpopularnijih pjesama, a pogotovo tekst pjesme "Kabadahija" snimljenoj u saradnji sa Markom Luisom, koja govori o zabranjenoj ljubavi, nacionalizmu i predrasudama, a koja je odjeknula kako Bosnom i Hercegovinom tako i u zemljama regiona. Osim toga, „Helem nejse“, grupa koju sačinjavaju mladi talentovani umjetnici: Čika Gagara, Stihomir Klepić, Toshi, Ajda, Sanjo i Urednik, nedavno su izbacili pjesmu "Debili", koja sa neobičnim spotom osvaja srca publike. 


O nastupu u Gračanici Halid kaže:


„Drago mi je da nakon toliko godina nastupam u Gračanici i tome kraju. Na poziv svojih prijatelja privrednika i općine Gračanica sam se rado odazvao, jer znam da čitav taj kraj, od Doboja i Tešnja preko Gračanice do Tuzle, Lukavca, Srebrenika i drugih krajeva voli i zna šta je dobra pjesma. Zato pozivam ljude iz tog kraja, kao i našu dijasporu da nam se pridruže na derenku gdje ćemo pružiti sve od sebe i da odu sa koncerta kući zadovoljni.“


Svoje zadovljoljstvo ne kriju ni članovi grupe „Helem Nejse“ i oni, umjesto izjavom, odgovaraju u svome stilu – „Ko bi reko čuda da se dese, da sa Halidom svira Helem Nejse/ U Gračanicu ja ću poć, i na koncert Halidov ću doć“.

 

Veliki ljetni koncert  u Gračanici treba da spoji  iskustvo i dugogodišnju popularnost velike zvijezde sa mladošću i inovativnim stilom grupe „Helem nejse“. Zajedno kažu i poručuju - 
zašto  ne probati ukrstiti svoju muziku, različitu generacijsku publiku i spojiti se na bosanski način u muzičkim razlikama. 

 

Organizator koncerta je najstarija muzička kuća u BiH, Sarajevodisk, dok je suorganizator općina Gračanica i nekoliko uspješnih privatnih firmi iz ovoga  i okolnih gradova. 


Uskoro se očekuje više informacija o prodaji ulaznica, kao i drugim detaljima vezanih za ovaj veliki muzički događaj.

 

Pogledajte novi spot grupe "Helem nejse"!

 

 

(DEPO Portal/M.Spahić)

 

****************************

Pogledajte bonus video!

 

 

 

BLIN
KOMENTARI